Dualarla Yüksekova operasyonuna

Düzenleyen:
Dualarla Yüksekova operasyonuna

GÜNDEM Haberleri

Yüksekova’da koçlar kesildi, dualar edildi. Özel birlikler, Nevruz öncesi eylem hazırlığı yapan hainlere operasyon başlattı...

Diyarbakır’ın Sur, Şırnak’ın Cizre, Silopi, İdil, Mardin’in Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde operasyonların tamamlanmasının ardından gözler Hakkari’nin Yüksekova ilçesine çevrildi. Yüzlerce hendek ve barikatın bulunduğu ilçede güvenlik güçleri zaman zaman operasyonlar yaptı. İlçedeki tüm hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için büyük bir operasyon başlatılması beklenirken, çok sayıda aile de çatışmalarda zarar görmemek için ilçeyi terk ederek köylerdeki yakınlarının yanına, Van’a ve Hakkari’ye göç etti.
Operasyon hazırlıkları göze çarpan ilçede stratejik noktalara polis ve asker konuşlandırıldı. Bazı okullara asker ve polisler yerleştirildi.
Yaklaşık 80 tank sevk edilen ilçenin giriş ve çıkışları kontrol altına alındı. Zırhlı araçlarla kontrol noktaları oluşturan güvenlik güçleri, Van ve Esendere yönünden gelen araçların kontrollü şekilde ilçeye girmelerine izin veriliyor. Şemdinli ve Dağlıca bölgesinden gelen araçların ise geçişine izin verilmiyor ve girişte durdurulan araçlardaki vatandaşların yürüyerek ilçeye girmeleri isteniyor. PKK’lıların sızabileceği muhtemel noktalara da zırhlı araçlar ve askerler yerleştirildi.
İçişleri Bakanı Efkan Âlâ da, “Yüksekova, Nusaybin ve Şırnak merkezde de barikat ve çukurlar var. Oralarda da bu temizlikler yapılacak” dedi. Âlâ, “Bu konuda kararlıyız. Yarım gün öncesinden operasyonun yapılacağı bilgisi vatandaşlarımıza bildiriliyor, onlar da bölgeyi terk ediyor” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...