Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlıklar konusunda kalıcı bir düzenleme gerekiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlıklar konusunda kalıcı bir düzenleme gerekiyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıklar konusunda, "Geçici bir düzenleme değil, dokunulmazlıklar konusunda kalıcı bir düzenleme yapmamız gerekiyor." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıklar konusunda, "Eğer Anayasa'yı değiştireceksek, Anayasa'nın 83. maddesini yeniden yazmamız gerekiyor. Geçici bir düzenleme değil, dokunulmazlıklar konusunda kalıcı bir düzenleme yapmamız gerekiyor." dedi.

Kılıçdaroğlu, Turizm Bölgesi Kundu'da bir otelde düzenlenen ve basına kapalı gerçekleştirilen "Turizm Değerlendirme Toplantısı"nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Dokunulmazlıklar konusunda şunu ifade edeyim, eğer Anayasa'yı değiştireceksek, Anayasa'nın 83. maddesini yeniden yazmamız gerekiyor. Geçici bir düzenleme değil, dokunulmazlıklar konusunda kalıcı bir düzenleme yapmamız gerekiyor. Öteden beri söyledik, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkları kaldıralım. Bunun ahlaki yönü de var, önerilen düzenlemeye göre, Anayasa değişikliğinden önceki dokunulmazlıklar kalkacak ama Anayasa değişikliğinden sonra parlamentoya gelen bütün dosyalarda dokunulmazlık aynen devam edecek. Yani bir çifte standart var. Bunun kalması lazım."

"Dokunulmazlıklar ya kalkar ya kalmaz"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün, dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliği tekliflerini, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'e iletmesine ilişkin detay sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Ayrıntı bu, şimdi bakın. Çifte standarda yer vermememiz gerekiyor, dokunulmazlıklar ya kalkar ya kalmaz. Bizim istediğimiz de dokunulmazlıklar bugün olsun yarın olsun başka bir gün olsun dokunulmazlıkların kürsü dokunulmazlığı hariç kalkması lazım." diye konuştu

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...