Kaos planına dikkat!

Düzenleyen:
Kaos planına dikkat!

GÜNDEM Haberleri

Uzmanlar, sosyal medyada yayılan ‘patlama olacak sokağa çıkmayın’ yönündeki mesajların kaynağının terör örgütleri olduğu kanaatinde.

Türkiye’de son aylarda Ankara ve İstanbul’da yaşanan terör saldırıları sonrasında herkesi büyük bir tedirginlik kapladı. Başta metropollerde yaşayanlar olmak üzere vatandaşlar kalabalık yerlere gitme hususunda korku yaşıyor. Son günlerde şehir meydanlarındaki yoğunluklar azalırken, alışveriş merkezleri ve sinemalar hiç olmadıkları kadar tenha. Vatandaşlardaki bu tedirginliğin altında da sosyal medya ve mesaj gruplarına yayılan gönderiler yatıyor. “Sokağa çıkmayın” minvalindeki bu mesajlar ise terör örgütlerinin hedeflediği yeni bir kaos planı ihtimalini akıllara getiriyor. 
Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde görevli Prof. Dr. Tanju Tosun, bu mesajların dezenformasyon olduğunu, kişileri psikolojik olarak etkilemeye yönelik yayıldığını söyledi. Gelen mesajların başka kişilere iletilmemesi ikazında bulunan Tosun, mesajlara itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Terör örgütlerinin çalışma şekline değinen Tosun, şöyle konuştu: “Geniş kitleler bu tür duyumları aldıkları takdirde, mesajın gerçekliğini sorgulama ihtiyacı hissetmeden, bu tür gerçek dışı haberlere inanma eğilimindedir. Çünkü, yakın bir geçmişte yaşanan eylemler, endişe inşa etme amaçlı haberler rasyonel akıl sürecinde değerlendirilmeden, endişe, korku gibi saiklerle gerçek olanı bastırır.” 
YALANI ANLAMA YOLU
Yayılan bu haberler husunda dikkatli olunup, bürokratik tedbirler alınması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Tanju Tosun, yalan haberleri ayrımak için vatandaşlara şu bilgileri verdi: “Öncelikle resmi yayın organlarından, kurumlardan kendilerine bu tür bilgilerin aktarılıp aktarılmadığını sorgulamalıdır. Bu tür fısıltı gazeteciliğinin  önüne geçilmesinin yolu; medyaya olan güvenin arttırılmadır.”

Kaos planına dikkat!

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...