Tüm yurtta nevruz alarmı

Düzenleyen:
Tüm yurtta nevruz alarmı

GÜNDEM Haberleri

HDP’li gruplar nevruz kutlaması için şiddete başvurdu, hadiselerin ardından emniyet ekipleri çok sayıda gözaltı gerçekleştirildi.

Art arda yapılan terör saldırılarından sonra nevruz günü Türkiye geniş emniyet tedbirlerine sahne oldu. Bazı şehirlerde izin çıkmayan nevruz kutlamaları için yapılan ısrarlar ise gerginlik yaşanmasına sebep oldu. Adana, Batman, Şanlıurfa gibi bir çok şehirde kutlama yapmak isteyen gruplarla polis arasında çatışma çıktı, çok sayıda kişi göz altına alındı. İstanbul da nevruz gerginliğine sahne olan şehirlerden birirydi. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan bir grup partiliyle birlikte HDP İstanbul Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nda bir araya gelerek, nevruz etkinliğine yasak getirilmesine tepki gösteren açılama yaptı. Burada polisin nevruz için aldığı emniyet tedbirlerine tepki gösteren bir kadın toplam 6 kişi gözaltına alındı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın nevruz kutlamalarına katıldığı Batman’da da hadiseler yaşandı. Yasak kararına rağmen nevruz kutlaması yapmakta ısrar eden HDP’liler ile güvenlik güçleri arasında olaylar çıktı. Gösterici grupların taş ve havai fişekler kullandığı olaylarda polis basınçlı su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Göstericiler arasında bulunan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, elinde megafonla önüne geçtiği TOMA aracının hareket etmesini engellemeye çalıştı.Polis göstericileri tazyikli su ve gaz bombası kullanarak dağıtırken, kovalamaca ara sokaklarda lir süre devam etti. Olaylar sırasında bazı kişiler gözaltına alındı.
ÂLÂ: HER YERDE ARAMA
İçişleri Bakanı Efkan Âlâ da, nevruz kutlamalarına yönelik açıklamalarda bulundu. Nevruz için ülke genelinde 120 bini polis 80 bini jandarma olmak üzere 200 bin güvenlik görevlisinin asayişi sağlamak üzere görevlendirildiğini kaydeden Ala, bin 270 noktada yol araması, 143 noktada X- Ray araması yapıldığını açıkladı. Bakan Âlâ şöyle konuştu: “Türkiye’de 18 il ve ilçede Nevruz kutlamalarına izin verildi. Bazı il ve ilçelerde nevruz kutlamalarının bu sene yapılmamasının vatandaşların güvenliği bakımından daha yararlı olacağı değerlendirildi.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...