HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bülent Keneş'e 2 yıl 7 ay hapis

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Bülent Keneş'e 2 yıl 7 ay hapis
Bülent Keneş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, , Haber

GÜNDEM Haberleri  / iHA

Today’s Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan yargılandığı davada 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 44’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Bülent Keneş ve avukatı ile müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları katılmadı.

Davayı karara bağlayan mahkeme, suçun işleniş şekli ve özellikleri, meydana gelen tehlike ve zararın ağırlığı ve sanığın kastının yoğunluğunu dikkate alarak sanık Keneş’i “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın hakareti 29 kez işlediğini belirten mahkeme, cezayı yarı oradan arttırarak, Keneş’in 2 yıl 7 ay 15 gün hapsine hükmetti. Mahkeme, Keneş’in, cezanın infazının tamamlanıncaya kadar, yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verdi.

ANKARA’NIN VERDİĞİ HAPİS CEZASINI HATIRLATILDI
Mahkeme, sanık Keneş hakkında Ankara 14’üncü Asliye ceza Mahkemesi’nde “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan verilmiş ertelemeli kesinleşmiş hapis cezası bulunduğunu, sanığın deneme süresi içerisinde aynı suçu tekrar işlediğini belirtti. Mahkeme, kendi verdiği kararın kesinleşmesinin ardından, Ankara 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne ihbar edilmesine hükmetti.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları, Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş’in Twitter'da yaptığı paylaşımlar nedeniyle, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunu işleme koyarak soruşturma başlatan Basın Suçları Bürosu Savcılarından Umut Tepe, Keneş’i ifadesi alınmak üzere adliyeye çağırmıştı. İfade işleminin ardından savcı Umut Tepe,  Keneş’i  “Cumhurbaşkanına alenen birden fazla kez hakaret” suçundan tutuklama istemiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk etti. Hakimlik, Keneş’i adli kontrol tedbiri koyarak serbest bırakmıştı.

ADLİYE ÇIKIŞINDAKİ “PİŞMAN EDECEĞİM” SÖZLERİ ÜZERİNE TUTUKLANMIŞTI
Keneş adliye çıkışında yaptığı açıklamada yurt dışı çıkış yasağına tepki göstererek “Beni Türkiye’de daha geniş bir hapishanede hapsetmeye çalışanlara bu yaptıklarının ne kadar berbat bir şey olduğunu hissettireceğim.  Yaptıklarına pişman edeceğim. Serbest bıraktıklarına da pişman olacaklar” ifadelerini kullanmıştı. Soruşturmayı yürüten savcı Umut Tepe, Keneş’in adliye çıkışında yaptığı açıklamalar ve Twitter'dan yaptığı paylaşımlar nedeniyle serbest bırakılmasına itiraz etmişti. Savcılığın itirazını değerlendiren  İstanbul Nöbetçi 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği kararını geri alarak, Keneş hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmıştı. Keneş,savcılığın itirazı üzerine çıkarıldığı mahkemece 10 Ekim 2015 tarihinde tutuklanmıştı.

AVUKATLAR İTİRAZ ETMİŞ SERBEST BIRAKILMIŞTI
Keneş’in avukatları kararın ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak müvekkillerinin tahliye edilmesi talebinde bulunmuşlardı. Nöbetçi Hakimlik, "Delillerin toplanmış olup karartabilecek bir delilin bulunmadığı, kaçma şüphesini gösterir somut olguların olamaması, adli kontrol tedbiri ile tutuklamadan beklenen amacın sağlanabileceği" gerekçeleriyle itirazın kabulüne karar vererek tutuklama kararını kaldırmış ve haftada bir gün en yakın karakola giderek imza atmak suretiyle adli kontrol altına alınmasına hükmetmişti. Keneş kararın ardından 14 Ekim 2015 tarihinde tahliye edilmişti.

İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Keneş’in paylaştığı bazı tweetlerin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği vurgulanmıştı. İddianamede, Keneş’in “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 1,5 yıldan 8 yıl 2 aya kadar hapsi isteniyordu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...