Zevkle gideceğim şehit olacağım

Düzenleyen:
Zevkle gideceğim şehit olacağım

GÜNDEM Haberleri

Meslektaşlarıyla birlikte dün ebediyete uğurlanan Şehit Astsubay Gökçeli, ‘Baba ben şehit olacağım. Zevkle, severek gideceğim’ diyerek şehadete yürümüş.

Türkiye dün yine terörle mücadelede kaybettiği şehitlerine ağladı. Kahramanlar için yurdun dört bir yanında düzenlenen cenaze merasimlerinde göz yaşları sel olup aktı... Şırnak’ta şehit olan Özel Harekat polisi 23 yaşındaki Osman Belkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da iştirakiyle Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede şehit polisin annesi oğlunun tabutuna sarılıp, “Geldiğinde ‘bir sürprizim var’ diyordun. Bu muydu sürprizin? Ben sana doyamadım. Yavrum üşür, beni de onun yanına koyun, ben sarılır ısıtırım” diyerek ağıtlar yaktı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde, terör örgütü aleyhine ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı atıldı. Şehidin dedesi Abdullah Onar ise tabutun başında nöbet bekleyen polisin göz yaşlarını, cebinden çıkardığı mendille silerek, “Ağlama yavrum, sevindirme düşmanı” dedi.
“GİTME DEDİM DİNLEMEDİ”
Diyabakır’da, Mermer Jandarma Karakolu’na teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Mustafa Gökçeli’nin cenazesi ise memleketi Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi’nde defnedildi. Şehidin annesi Sultan Gökçeli “Beni de götür yanında Mustafam” diyerek gözyaşı döktü. Baba Müslüm Gökçeli ise şehit oğluyla Diyarbakır’a gitmeden önceki konuşmasını anlatırken, “Gitme oğlum dedim, beni dinlemedi. ‘Baba ben şehit olacağım. Zevkle, severek gideceğim’ demişti. Vatan sağ olsun” ifadelerini kullandı. Şırnak’a PKK’lı keskin nişancının açtığı ateşle şehit olan polis memuru Cemil Koç Bergama’da defnedildi. Şehidin kendisi gibi polis olacak olan Balıkesir Polis Okulu öğrencisi Furkan Koç da babası için dua edip, dedesiyle dakikalarca birbirine sarıldı.  Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır, Jandarma Uzman Çavuş Yıldıray Oflaz ve Jandarma uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz de, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın katıldığı törenle memleketlerine uğurlandı. El yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi neticesinde şehit düşen Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz, Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde, Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır memleketi Balıkesir’de defnedildi.
Diyarbakır’daki jandarma karakolundaki saldırıda şehit düşen Uzman Onbaşı Sabri Acem de memleketi Mersin’in Tarsus ilçesinde ebediyete uğurlandı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...