Yeni ölüm yolu: İtalya

Düzenleyen:
Yeni ölüm yolu: İtalya

GÜNDEM Haberleri

Türkiye-AB arasındaki mülteci konusunda varılan anlaşma sonucunda Balkan rotasının kapanması üzerine yeni rota arayan insan kaçakçılarının İtalya güzergâhını kullanmaya başladığı öğrenildi.

İnsan kaçakçıları, Antalya, Mersin ve Atina’dan İtalya’ya götürme kararını hayata geçirdi. İtalya’ya seyahatin 3 bin ile 5 bin avro arasında paketler halinde satıldığı öğrenilirken, mültecilerin uluslararası sulara çıkana kadar gemide, havasız bir ortamda gizlenmek zorunda kaldıkları ifade edildi. Balkan rotasının kapanması ve AB-Türkiye mülteci anlaşmasının yürürlüğe girmesinin ardından mültecilerin bu tehlikeli yolculuğa mecbur hâle geldiği aktarıldı. Bu gelişmelerin ışığında İtalyan sahil güvenlik ekipleri, dün, Libya açıklarında 11 ayrı operasyonda 1569 göçmen yakaladı. Hafta sonu boyunca da 1500 kişi kurtarıldı. Libya Kızı Haçı da, Trablus açıklarında bir teknenin batmasını takiben 18 Mart'tan bu yana 18 ceset buldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...