Köstebek yuvası gibi...

Düzenleyen:
Köstebek yuvası gibi...

GÜNDEM Haberleri

Yüksekova’da yürütülen operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarının bina ve evler arasında geçiş yapmak için açtığı tüneller ortaya çıktı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK’lı teröristlerin hain pusularını bertaraf etmek için 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Güvenlik güçlerinin Orman, Mezarlık, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Cumhuriyet, Güngör, Esentepe ve Dize mahallelerindeki operasyonları sırasında PKK’lı teröristlerle sıcak çatışmalar yaşanıyor. Çatışmaların şiddetlendiği ilçede PKK’lıların binaların altına kazdıkları tünel tespit edildi. Destek göremedikleri vatandaşların evlerine barikat kurduktan sonra iç ve bahçe kısımlarını adeta “köstebek” gibi oyarak, yükseklikleri yaklaşık 2 metreyi bulan tüneller açan terör örgütü mensuplarının hesabı tutmadı. Örgüt mensuplarınca kaçmak ve binalar arasında geçiş yapmak için kazılan tünellerin büyük bölümü, bir hafta süreyle etkili olan kar yağışı ve sağanak sonrasında çöktü. İçleri su ve çamurla dolan tünelleri, binalar arası geçiş için kullanamayan terör örgütü mensupları, bulundukları yerlerde sıkıştı. Öte yandan Mardin’in Nusaybin ilçesinde ise PKK’lı teröristlerin vatandaşın evini karargâh olarak kullandığı halıların altına birçok bomba yerleştirdiği öğrenildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...