Paralel abilerden yılda 15 milyon himmet parası

Düzenleyen:
Paralel abilerden yılda  15 milyon himmet parası

GÜNDEM Haberleri

Ankara’daki paralel yapı mensubu 5 abinin her birinin, yılda 1 ile 3 milyon TL arasında himmet parası topladığı ortaya çıktı.

Ebru Karatosun ANKARA
FETÖ’nün (Fetullahçı Terör Örgütü) finans bağlantılarına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı son soruşturmada, rekor miktarda himmetler toplandığı ortaya çıktı. Operasyon çerçevesinde geçtiğimiz hafta şüphelilerden H.H.Z’yi “silahlı terör örgütüne üye olmak”, F.U. ve A.S’yi ise “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet” suçlarından tutuklandı. Diğer şüpheliler şartlı şekilde serbest bırakıldı. 
Soruşturmada şimdi de mühim detaylara ulaşılarak, Ankara’da 5 cemaat abisi tespit edildi. Bu abilerin örgüt için himmet parası toplamada vazifeli oldukları ve her birinin yıllık 1 ila 3 milyon TL arasında, toplamda ise 15 milyona TL yakın himmet parası topladığı tespit edildi. Şahısların toplanan paraları da Bank Asya aracılığıyla İstanbul’a aktarıldığı belirlendi. Savcılık, soruşturmanın İstanbul’la yapılan bağlantıların boyutu üzerinde de duruyor. Ayrıca, abiler tarafından uygun görülen dikkat çekmeyecek meblağlarda paraların örgüt adına hizmet eden kuruluş, dernek, şirket ya da örgüt elemanları aracılığıyla FETÖ örgütüne aktardıkları ortaya çıktı. Himmetler O.U. ile A.U. liderliğinde Ankara’nın Çankaya, Etimesgut, Yenimahalle ve Keçiören ilçelerinde kiralanan evlerde toplandığı ileri sürüldü. 
HTS’LER İNCELENECEK
 Diğer yandan soruşturma şüphelisi 8 ismin HTS kayıtları incelenecek. Bu isimlerin örgütten kimlerle ve nasıl bir bağlantıları olduğu tespit edilecek. Bu da soruşturmanın seyrini değiştirmesi ve şüpheli ismin artması söz konusu olabilecek. Ayrıca, Amerika’ya kaçtığı belirlenen 2 abi içinde yoklukta tutuklama kararı çıkarılması da gündeme gelebilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...