Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'den ilk sığınmacı grup Almanya'ya gönderildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye'den ilk sığınmacı grup Almanya'ya gönderildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye-AB mutabakatı temelinde gerçekleşen "sığınmacı geri kabulü ve değişimi" çerçevesinde, bir grup Suriyeli sığınmacı İstanbul'dan Almanya'nın Hannover kentine yollandı.

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) mutabakatı temelinde gerçekleşen "sığınmacı geri kabulü ve değişimi" çerçevesinde, bir grup Suriyeli sığınmacı Almanya'nın Hannover kentine tarifeli uçakla gönderildi. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde çeşitli illerden Atatürk Havalimanı'na getirilen yaklaşık 40 Suriyeli, Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde pasaport işlemlerini gerçekleştirdi. Aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu kafile, polis eşliğinde uçağa bindirildi. Suriyeli sığınmacılar, daha sonra tarifeli uçakla Hannover'e yollandı.

Sığınmacıları taşıyan ilk gemi Yunanistan'dan Dikili'ye geldi

Türkiye ile AB arasındaki sığınmacıların geri kabulüne ilişkin anlaşma kapsamında, Yunanistan'ın Midilli adasındaki bir grup göçmen tekneyle İzmir'in Dikili ilçesine getirildi. Midilli Adası'ndaki Moria kampındaki 131 göçmeni taşıyan "Nazlı Jale", ardından ise "Lesvos" isimli tekneler, İzmir'in Dikili ilçesine ulaştı. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bot ve helikopterin eşlik ettiği gemiler, Dikili Limanına yanaştı. Gemilerdeki çoğunluğu Pakistan uyruklu göçmenler, limanda hazırlanan alana alındı. Güvenlik önlemlerinin artırıldığı bölgede İzmir'den 112 Acil Servis ambulansları, çevik kuvvet ekipleri, TOMA ve zırhlı araçlar hazır bekletiliyor.

Türkiye'den ilk sığınmacı grup Almanya'ya gönderildi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...