Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu'ndan, Merkel'e 'Erdoğan' tepkisi

Düzenleyen:
Davutoğlu'ndan, Merkel'e 'Erdoğan' tepkisi

GÜNDEM Haberleri

Almanya Şansölyesi Angela Merkel dün akşam (3 Nisan) saatlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu telefonla aradı. Görüşmede Davutoğlu, Alman basınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'ye yönelik basın hürriyetiyle bağdaşmayacak ölçüde menfi yayınlara dikkat çekerek, kabul edilemez nitelikteki bu yayınların sona erdirilmesini beklendiğini vurguladı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Almanya Şansölyesi Angela Merkel dün akşam (3 Nisan) saatlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu telefonla aradı. Görüşmede yaşadışı göçle mücadele ve bu alanda Türkiye ile AB arasında 18 Mart 2016 tarihinde Brüksel’de varılan mutabakat çerçevesindeki işbirliği konuları kapsamlı şekilde ele alındı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, söz konusu mutabakatın uygulanmasının tarafların üzerlerine düşen vazifeleri yerine getirmeleriyle mümkün olduğunu, buçerçevede, makamlarımızın mutabakatın uygulanması için gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade etti.

Şansölye Merkel bu vesileyle, son olarak 31 Mart 2016 tarihinde Diyarbakır’da PKK tarafından gerçekleştirilen saldırı dahil Türkiye'de son dönemde gerçekleşen terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehit olan güvenlik görevlileri için taziye dileklerini iletti, terörle mücadelede Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Başbakan Davutoğlu, dayanışma mesajı için Şansölye Merkel'e teşekkür etti, Türkiye'nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı.

Başbakan Davutoğlu ayrıca, son günlerde Alman basınında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'ye yönelik basın hürriyetiyle bağdaşmayacak ölçüde menfi yayınlara dikkat çekerek, kabul edilemez nitelikteki bu yayınların sona erdirilmesini beklendiğini vurguladı. Şansölye Merkel, konuyu izlediklerini, bu tür yayınların hiçbir şekilde Alman Hükümetinin yaklaşımını yansıtmadığını ifade etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...