İsrail ile yeni buluşma

Düzenleyen:
İsrail ile yeni buluşma

GÜNDEM Haberleri

Taksim’deki terör saldırısında İsrail vatandaşlarının da hayatını kaybetmesi sonrasında Ankara-Telaviv hattında başlayan diyalog tarafları bir kez daha masada buluşturuyor.

Buket Güven ANKARA
Taksim’deki terör saldırısında İsrail vatandaşlarının da hayatını kaybetmesi sonrasında Ankara-Telaviv hattında başlayan diyalog tarafları bir kez daha masada buluşturuyor. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Netanyahu’nun temsilcisi Joseph Ciechanover yarın İsviçre’de bir araya gelecek. Taraflar Türkiye’nin ilişkilerin normalleşmesi için karşılanmayan tek şartı olan Gazze ablukasının kademeli olarak kaldırılmasına yönelik plan üzerindeki görüşlerini ayrıntılı biçimde bir kez daha ortaya koyarak çözüm arayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-İsrail ilişkileri hakkında, “Temenni ederim ki, nisan ayı ortasında tarafların yapacağı görüşmelerle buradan olumlu bir neticeyi sağlayabiliriz. Özellikle enerji, doğal gaz konusu önemli. Bunda onların da ülkemizin de Avrupa’nın da menfaatleri söz konusu. Temennimiz aklı selimin hakim olmasıdır” demişti.
Öte yandan İsrail, 2017-2018 gibi faaliyete geçirmek istediği doğal gazın yüzde 80’ini Türkiye üzerinden Avrupa’ya transfer etmeyi planlıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...