Vatan haini

Düzenleyen:
Vatan haini

GÜNDEM Haberleri

Milli Piyade Tüfeğimiz MPT-75 ile MP5’in projesini, ABD’li bir Türk silah tüccarına 1 milyon 100 bin liraya satmaya çalışan MKE Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi’ye suçüstü yapıldı

Ankara, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu Savcısı Ali Alper Saydam bir ihbar üzerine Milli Piyade Tüfeğimizin projesini satılmaktan son anda kurtardı.
Başsavcılığa gelen ihbarda, ABD’li bir Türk silah tüccarı, Kırıkkale’deki MKE Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi’nin, kendisiyle irtibata geçtiğini, asker ve polisin kullandığı ve yakında seri üretimine geçilecek olan Milli Piyade Tüfeği (MPT) 75 ile MP5 silahları projelerini satmak istediğini öne sürdü. Bunun üzerine alıcı kimliğiyle hareket eden polis, şüpheli müdürle MPT-75 i 300 bin dolar, MP5 projesi için de 200 bin TL’ye anlaştı.
Müdür Tanrıverdi, projenin plan, yazılım ve programını içeren tüm bilgileri fabrikadaki bilgisayardan flaş belleğe yükleyerek, alıcılarla buluşmak için Ankara Söğütözü’ndeki lüks bir restorana geldi. Polisler seri numaraları alınmış 300 bin dolar ve 200 bin TL'yi (1 milyon 100 bin TL) çantaya koydu. Proje ile paranın takas edilmesinden sonra müdür lokantadan ayrılırken çevredeki polisler tarafından yakalandı. Emniyet ve savcılık ifadesinde suçunu kabul eden Mustafa Tanrıverdi, “Suçluyum, pişmanım” dedi. Tanrıverdi, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece "Devlet sırlarından yararlanma ve devlet hizmetlerine sadakatsizlik"  suçlamasıyla tutuklandı.

Vatan haini

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...