Yüksekova teröristlerden temizleniyor

Düzenleyen:
Yüksekova teröristlerden temizleniyor

GÜNDEM Haberleri

Yüksekova'da terör örgütü PKK'ya yönelik 1 aydır yürütülen operasyonda 149 terörist etkisiz hale getirildi.

Yüksekova'da 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" devam ediyor. Güvenlik güçleri, ilçenin Orman, Mezarlık, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Cumhuriyet, Dize, Esentepe ve Güngör mahallelerinde el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması çalışmalarını sürdürüyor.

Yüksekova teröristlerden temizleniyor

1 AYDA 149 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Operasyonlarda ağır silahlar kullanan bölücü örgüt mensuplarıyla çatışmalar yaşanıyor. Son olarak güvenlik güçlerince yürütülen arama tarama faaliyeti sırasında 4 kişilik terörist grubun yeri belirlendi. Yapılan "teslim olun" çağrısına ateşle karşılık veren teröristler, çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi. Böylece operasyonun başladığı tarihten itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 149'a yükseldi. Güvenlik birimlerinin vatandaşların zarar görmemesi için titizlikle yürüttüğü operasyonda, bölücü terör örgütü tarafından kullanılamaz hale getirilen ve içine mevziler oluşturulan çok sayıda bina kontrol altına alındı ayrıca mahallelerde teröristlerce kazılan 108 çukur kapatıldı, çoğu patlayıcıyla tuzaklanmış 167 barikat kaldırıldı.

Yüksekova teröristlerden temizleniyor

PATLAYICILAR İMHA EDİLDİ
Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarının ortak yürüttüğü operasyonda, şimdiye kadar teröristlerin ev, yol, barikat, tünel ve değişik noktalara tuzakladığı 221 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak patlatıldı. İlçede terör örgütü mensuplarınca patlayıcı imalathanesi olarak kullanıldığı tespit edilen 3 ev, içindeki el yapımı patlayıcı düzenekleri, silah ve mühimmatlarla imha edildi.

Yüksekova teröristlerden temizleniyor

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT BULUNDU
Operasyonlar sonucu sıkıştırılan ve etkisiz hale getirilen teröristlerin bulundukları binalar ile mevzilerde arama yapan güvenlik güçleri, 250 av tüfeği, 80 uzun namlulu silah, 10 tabanca, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, 2 havan, 4 roketatar, bir bomba atar, örgütsel dokümanlar, tıbbi, yaşam ve tünel açmakta kullanılan inşaat malzemeleri ele geçirdi. Ayrıca bina ve mevzilerde bulunan el bombası, roketatar ve havan mühimmatları da imha edildi. Yüksekova Kaymakamlığı koordinasyonunda operasyonun başladığı tarihten itibaren, terör örgütü mensuplarınca "canlı kalkan" olarak kullanılmak istenirken kurtarılanların da aralarında bulunduğu ihtiyaç sahibi 5 bin aileye gıda yardımı yapıldı. Güvenlik güçleri, bu süre içerisinde yaklaşık 2 bin kişinin de güvenli şekilde tahliyesini sağladı.

Yüksekova teröristlerden temizleniyor

İLÇENİN YÜZDE 70'İ TEMİZLENDİ
Vali Yakup Canbolat, Yüksekova'daki terör operasyonunun büyük bir kararlılıkla yürütüldüğünü anlattı. İlçede operasyonun yüzde 70'ler seviyesine ulaştığını belirten Canbolat, "İyi bir noktadayız, kritik noktaları da aşıyoruz. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki günlerde 'birlik, huzur operasyonumuz' bitmiş olur. Şu an itibariyle güvenlik güçlerimizin morali yerinde. Onlar aşk ve şevkle bu bölgedeki terörü bitirmek için kararlılıkla devam ediyorlar. Şükürler olsun, genel anlamda iyi durumdayız. Bütün güvenlik güçlerimize de başarılar diliyoruz." diye konuştu.

Yüksekova teröristlerden temizleniyor

Operasyonun bitiş tarihi ile ilgili şu an kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Canbolat, şunları söyledi:

"Şu an için belki gün veremeyebiliriz ama yüzde 70'i tamamlandığına göre bu, bundan sonraki sürecin ne kadar kaldığını tahmin etme anlamında da önemli bir değerlendirme olur. Bir ay dolmadan yüzde 70'lik kısım bitmiş oldu. Önümüzdeki dönemde çatışma ortamı veya mevcut el yapımı patlayıcıların temizlenmesinin ötesinde, bir de genel alanın taranması ve asayişin sağlanmasıyla ilgili bir süreci öngörüyor. Ayrıca bölgedeki enkazların temizlenmesi de epeyce bir süre alacak."

Yüksekova teröristlerden temizleniyor

TERÖRİSTLERİN ÜZERİNDEN DEĞERLİ EŞYALAR ÇIKTI
İlçede el yapımı patlayıcı, hendek, ve barikat sayısının çok fazla olduğunu aktaran Canbolat, "Büyük hendekler var ayrıca binalar arasında da birbirine bağlantılı tüneller var. Bunların hepsini güvenlik güçlerimiz tedbirli ve bir vaziyette imha ediyorlar." dedi. Etkisiz hale getirilen terör örgütü mensuplarının üzerinden kimsenin bulunmadığı evlerden aldıkları değerli eşyaların çıktığını kaydeden Canbolat, "Terör örgütü mensuplarının üzerinden evlerden aldıkları hediyelik ziynet eşyaları çıktı. Güvenlik güçlerinin yağma yaptığına dair dedikodular çıkartılıyor. Bunların tamamı yalan ve yanlıştır. Güvenlik güçlerimiz girdikleri evlerde gerekli tedbirleri alıyorlar, bu tür şeylere tevessül etmeleri, yapmaları mümkün değil. Buna hiç kimsenin itibar etmemesi gerekir." şeklinde konuştu.

Yüksekova teröristlerden temizleniyor

YOĞUN ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR
Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu' tüm hızıyla sürüyor. En yoğun çatışmalar ise Yeşildere ve Dize mahallelerinde yaşanıyor. PKK'lı teröristlerin kurdukları hendek ve bombalı tuzakların bulunduğu bölgelere gece boyunca yapılan top atışları sabah saatlerinde de sürdürüldü. Temizlik harekatı yapmak için zırhlı araçlarla girilen Dize, Kışla, Mezarlık, Orman, Kaniheyder, Cumhuriyet, Göngür ve Esentepe mahallelerinde ise yoğun silah ve çatışma sesleri duyuluyor. Bu arada, birçok mahalleden dumanlar yükseliyor.

Yüksekova teröristlerden temizleniyor

Yüksekova'da, dün Kamışlı karakolundan Onbaşılar köyü civarına top atışlarının yapıldığı görüldü. PKK'lıların bölgeden kaçmalarını önlenmesi için stratejik noktalara yapılan asker ve polis takviyeleri ise sürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...