Diyarbakır'daki şehit ateşi Giresun'a düştü!

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
Diyarbakır'daki şehit ateşi Giresun'a düştü!

GÜNDEM Haberleri  / Ajanslar

​Diyarbakır’ın Hani ilçesinde teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı’na bomba yüklü tankerle yapılan saldırıda Giresunlu Uzman Çavuş Burak Cantürk şehit oldu.

Gece saatlerinde Hani İlçe Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Burak Cantürk’ün Giresun’un Espiye ilçesine bağlı Kaşdibi Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu, ailesinin ise Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşadığı öğrenildi. Şehitin cenazesi havayolu ile bugün Giresun’a geleceği cenaze töreninin ise yarın yapılacağı belirtildi. 
Diyarbakır'daki şehit ateşi Giresun'a düştü!
Genelkurmay'dan Diyarbakır'daki hain saldırı ile ilgili açıklama
Genelkurmay Başkanlığından, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda bir askerin şehit olduğu, 39 asker ile 6 yakını ve 2 sivil vatandaşın yaralandığı bildirildi.Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, dün saat 23.10 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatıldığı kaydedildi.
Saldırıda, bir askerin şehit olduğu, 39 asker ile 6 yakını ve 2 sivil vatandaşın yaralandığı belirtilen açıklamada, yaralıların hastaneye sevk edildiği ve tedavilerinin sürdüğü bildirildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız ile yakınlarına ve sivil vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...