Kilis'e düşen roket mermileri bir can aldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kilis'e düşen roket mermileri bir can aldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Suriye'den ateşlenen 2 roket mermisinin biri boş araziye diğer pansiyona isabet etmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Suriye'den ateşlenen 2 roket mermisi Kilis'e düştü, olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Suriye'den atılan 2 roket mermisinden biri otogar civarındaki boş araziye düştü, diğeri ise İbni Sina Caddesi'ndeki 4 katlı pansiyonun birinci katına isabet etti. Patlamada yaralanan 8 kişi, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.Yaralılardan belediye çalışanı Mehmet Emin Onarıcı (42), kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Mermilerin düştüğü bölgede, bazı bina ve araçlarda hasar oluştu.

Bu arada, roket mermisi isabet eden binanın karşısındaki Kilis Belediyesi Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli öğrenciler tahliye edildi.
Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Suriye'den geldiği tahmin edilen 2 roket mermisinin, Kilis şehir merkezindeki muhtelif yerlere düştüğü belirtildi.

Kilis Belediye Başkanı Kara'nın açıklaması

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kilis maalesef dış terör olaylarıyla karşı karşıya. Gerçekten övünerek söylüyoruz Kilis, güvenilir bir Ensar şehri, fedakar şehir ve yardım sever şehir. Ama ne yazık ki Suriye’de dünyanın en vahşi olayı ve insanlık soykırımı da meydana geldiği için müthiş bir sıkıntı var. Ondan dolayı dış terör Kilisimizi doğrudan etkiliyor. Muhtelif zamanlarda Kilis’e roketler atıldı ve bir çok insanımız yaralandı. Bugünde bir belediye personelimiz refüj çalışması yaparken şehit oldu. Ailelerine sabır diliyorum Kilis’imize geçmiş olsun." diye konuştu.

"Vatandaşların her türlü zararı karşılanacak"

Olayın hemen akabinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisini aradığını aktaran Kara, şunları söyledi:

"Ölen vatandaşlarımızın her türlü zararı karşılanacak, Başbakanımız bunun talimatını verdi. Yarın itibariyle birkaç bakanımız Kilis’e gelip gerekli incelemeleri yapacak. Başbakanımız, Genel Kurmaya Başkanlığıyla görüştü ve her türlü talimat verdi. Biz de her türlü tedbirimizi aldık.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...