Özgecan'ın babasından katilin cenazesiyle ilgili açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Özgecan'ın babasından katilin cenazesiyle ilgili açıklama

GÜNDEM Haberleri  / AA

Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan, "Devlet yetkilileri, ama bilinen ama bilinmeyen, mezar taşı bile olmayan bir yere götürüp gömsünler. İlla ki bir mezarlığa mı gömülmesi gerekiyor?" dedi.

Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan, dün cezaevinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesinin defnedilmemesine ilişkin, "Bir an önce devlet yetkilileri, ama bilinen ama bilinmeyen, mezar taşı bile olmayan bir yere götürüp gömsünler. İlla ki bir mezarlığa mı gömülmesi gerekiyor?" dedi.

Adana Kürkçüler Cezaevinde uğradığı silahlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ölen hükümlü Altındöken'in Adana Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemleri tamamlandı.

Yakınları tarafından kiralanan özel bir cenaze aracına konulan Altındöken'in cenazesi, defnedilmek üzere Mersin'in Tarsus ilçesine gönderildi.

Bu arada Altındöken'in yakınları, cenaze aracı için Adana'daki merkez ilçe belediyeleriyle görüştüklerini, gece cenaze aracı olmadığını ancak sabah saatlerinde araç verilebileceğinin söylenmesi üzerine özel araç kiraladıklarını ifade etti.

Tarsus'ta defnedilemedi

Yakınları tarafından Tarsus Şehir Mezarlığına getirilen Altındöken'in cenazesini özel güvenlik görevlileri karşıladı.

Cenazenin bir an önce defnedilmesini isteyen Altındöken'in yakınlarına mezarlık yetkilileri, belediye meclisinde daha önce alınan karar nedeniyle gece definin yasak olduğunu, morgda da yer bulunmadığını belirtti.

Bu arada, mezarlığa gelen Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan da Kaymakam Bekir Atmaca, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileriyle telefonda görüştü.

Aileyle de yapılan görüşmelerin ardından cenaze polis nezaretinde aynı araçla yeniden Adana'ya götürüldü.

Adana Devlet Hastanesine getirilen cenaze buradaki morga konuldu. Cenazenin indirilişi sırasında kendisinden yardım istenen bir özel güvenlik görevlisi, "Benim görevim değil. Ben indirmem." dedi.

Annesi cenazenin defnedilememesine tepki gösterdi

Oğlu Ahmet Suphi Altındöken'in cenazesinin bulunduğu Adana Devlet Hastanesi morgu önüne gelen anne Naciye Tan, sinir krizi geçirdi.

Cenazenin defnedilememesine ağlayarak tepki gösteren anne Tan, "Cenazeyi kimse kabul etmiyor. Sokağa mı atayım? Ben anneyim. Bir araba verin, götüreyim." diye konuştu.

Kocaköy Mahallesi sakinleri cenazeyi istemiyor

Altındöken'in cenazesinin Mersin'in Tarsus ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Kocaköy Mahallesi'nde defnedilmek istendiğinin duyulması üzerine mahalle sakinleri harekete geçti.

Mezarlığın kapısını kilitleyen Kocaköylüler, cenazeyi istemediklerini söyledi.

Mahalle Muhtarı Rifat Öcalan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cenazenin mahallelerinde defnedilmesini kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Öcalan, cenazenin defnedilmesini engellemek için mezarlığın kapısına kilit vurduklarını belirterek, "Gömecek yer bulamazlarsa kadavra yapsınlar." dedi.

"İmamı olur olmaz bilemem götürüp bir yere gömülmesi gerekiyor"

Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan da hayvanseverlerin bile bir köpeği neredeyse törenle gömdüklerini kaydederek, "Şimdi tamam hani bu hayvan mı? Şahsi kanaatim evet 'hayvan. Hayvandan bile aşağı bir yaşatık. Ama netice itibarıyla yani illa ki bir mezarlığa gömülmesi gerekmiyor ama toprağa girmesi gerekiyor neticede. Ya da bilmiyorum nasıl bir çaresini bulacaklar ne yapacaklar." şeklinde konuştu.

Dini inanç gereği bir ölünün en kısa zamanda toprağa gömülmesi gerektiğini vurgulayan Aslan, şöyle konuştu:

"Şimdi insanların kalplerinde taşımış oldukları o kin ve nefretten dolayı belki cesedini insanların eline verseniz parçalayacaklar, belki yakacaklar. Ama onu yaptıkları müddetçe istedikleri o barış, sevgi asla gelmeyecek. Bir an önce devlet yetkilileri, ama bilinen ama bilinmeyen, mezar taşı bile olmayan bir yere götürüp gömsünler. İlla ki bir mezarlığa mı gömülmesi gerekiyor? Neticede bu işi devlet yapacak. Kimseye bir şeyden izin almalarına, 'işte biz şu mezarlığa gömeceğiz deyip' sormalarına gerek yok. 2-3 yetkili imamı olur olmaz bilemem götürüp bir yere gömmesi gerekiyor."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...