İstanbul'da derbi seferberliği

Düzenleyen:
İstanbul'da derbi seferberliği

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, güvenlik gerekçesiyle bugüne ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için bugüne dek görülmemiş tedbirler aldı.

Daha önce detaylı biçimde duyurulan tedbirler kapsamında, maçın oynanacağı Türk Telekom Arena'ya giden birçok yol ve metronun bir bölümü ulaşıma kapatıldı. Maça gelen taraftarlar 5 ayrı kontrol noktasından geçerek stadyuma alınıyor.

SEYRANTEPE-SANAYİ METROSU KAPATILDI
Seyrantepe-Sanayi metrosu saat 14.30'da kapatıldı. Metro saat 21.00'e kadar çalışmayacak. Taraftarlar bir önceki istasyon olan Sanayi Mahallesi'nde inip İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüslerle Seyrantepe Metro İstasyonu'na ulaşabiliyor. Metro istasyonu ile stat arasındaki yaya geçiş tüneli ise açık.

İstanbul'da derbi seferberliği

SADECE OTOPARK KARTI OLANLAR STADA GİREBİLİYOR
Stat kapısı taraftarlar için saat 16.00'da açıldı. Otopark kartı olan araçlar kontrol noktalarında kartlarını göstermek suretiyle stada giriş yapabiliyor.

OTOBÜSE BİNEN TARAFTARLAR DİDİK DİDİK ARANDI
Otobüse binen taraftarlar didik didik arandıTürk Telekom Arena'da oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi nedeniyle alınan geniş güvenlik önlemleri kapsamında, Seyrantepe-Sanayi metrosu saat 14.30’da kapatıldı. İBB tarafından tahsis edilen otobüslerle Seyrantepe’ye gitmeye çalışan taraftarlar ise polis tarafından didik didik arandı.

İstanbul'da derbi seferberliği

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu, bugün saat 19.30'da Türk Telekom Arena'da oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için olağanüstü güvenlik tedbirleri aldı. Tedbirler kapsamında Seyrantepe-Sanayi metrosu saat 14.30 sıralarında kapatıldı. Taraftarlar bir önceki istasyon olan Sanayi metro durağında inerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) tahsis ettiği otobüslere binmeye başladı. Taraftarların otobüslere bineceği yerde de polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Erkek ve kadın taraftarlar polis tarafından ayrı ayrı şekilde didik dikik arandıktan sonra otobüslere alındı.

Oğluyla maça gitmek üzere durağa gelen Burak Uluçay, “Avcılar’dan kendi özel aracımla sahil yolundan Marmaray’a gelerek aracımı park ettim. Ondan sonra Yenikapı’ya gelerek metroyla Sanayi’ye geldik. Burada da 15 dakikadır otobüs bekliyoruz. Meşakkatli ama iyi ve kötü tarafı da var. Burada bir insan kalabalığı var. Dönüşü ise düşünemiyorum, herkes aynı yolu kullanıyor ama yollar kapalı. Normalde biz aracımızı otoparka park ediyorduk. Maçın sonucundan ise ümidimiz var” dedi.

İstanbul'da derbi seferberliği

TRAFİĞE KAPATILAN YOLLAR
1-) Seyrantepe Metro Kavşağı-Ayazağa istikametine inen köprü giriş ve çıkışları.

2-) TEM kuzey yan yoldan Ankara yönüne ve bölgede bulunan kat otoparkına dönüşler.

3-) Stada inen yan yol.

Bu yolların maç bitiminden 1 saat sonra açılması bekleniyor.

İstanbul'da derbi seferberliği

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...