PKK o aşirete cevap verdi

Düzenleyen:
PKK o aşirete cevap verdi

GÜNDEM Haberleri

Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın vurulmasına ilişkin terör örgütü PKK açıklama yaptı

Terör örgütü PKK, Jirki aşireti lideri Tahir adıyaman'ın vurulmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Terör örgütü saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediklerini iddia etti.

İşte terör örgütü tarafından yapılan açıklama:

 "Jîrkî aşiretinden Tahir Adıyaman'ın PKK tarafından önü kesilerek yaralandığı yönünde bilgiler basına yansımıştır. Bizim hareket olarak Jîrkîlerden ne herhangi bir kimseye ne de Tahir Adıyaman'a karşı eylem yapma gibi bir kararımız yoktur. Bu olayın bizimle hiçbir ilgisi sözkonusu değildir.

 Zaten mevsim koşullarından dolayı, şu anda söz konusu olay mahalli civarında güçlerimizin herhangi bir birimi de bulunmamaktadır" şeklinde açıklama yaptılar.

PKK o aşirete cevap verdi
Aşiretten intikam yemini

 
Olaydan bir gün sonra Hakkari’de Jirki aşiretine mensup bir grup, basına açıklama yapmıştı.
 
Grup adına açıklama yapan Jirki Aşireti’nin Hakkari’deki ileri geleni Mehmet Adıyaman, "Bizler aşiret olarak bunun intikamını alacağız" demişti.
 
Adıyaman, “Bundan sonra bizim aşiret ile PKK’lılar arasında ip kopmuştur. Bizden insanlık adına birşey beklemesinler” demişti.
 
PKK’nın bütün Kürtler’i imha ettiğini de ileri süren Adıyaman, "Yüksekova’daki insanları muhacir duruma düşürdüler. Silopi, Cizre, Diyarbakır’da onlar Kürtler’i imha ettiler” ifadelerini kullanmıştı.
Jirki aşiretinin Hakkari ve Şırnak'ta 20 binin üzerinden üyesi bulunurken, büyük bölümü de köy koruculuğu yapıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...