Mardin'de hain saldırı! Türkiye 5 şehidine ağlıyor

Düzenleyen:
Mardin'de hain saldırı! Türkiye 5 şehidine ağlıyor

GÜNDEM Haberleri

Mardin Savur'da askeri aracın geçişi sırasında patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 asker şehit oldu. Bir şehit haberi de Şırnak'tan geldi. Şehit haberlerinin ulaştığı aileler yıkıldı.

Mardin'in Savur ilçesinde devriye görevi yapan askeri aracın geçişi sırasında terör örgütü PKK'lılar tarafından yola önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 4 asker şehit oldu, 2 asker de ağır yaralandı. Şırnak'ta arama tarama faaliyetleri yürütüldüğü sırada çöken binanın enkazı altında kalan bir polis şehit oldu, 12 güvenlik görevlisi de yaralandı. Mardin'de şehit düşen Yasin Tekin, Erdal Çetin, Sinan Yaylı, Mustafa Özen ile Şırnak'ta şehit düşen Hıdır Gençarslan'ın baba ocağına haberler ulaşmaya başladı.

ŞEHİT ATEŞİ BURSA'YI YAKTI

Mardin'in Savur ilçesi yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu dün şehit olan 4 askerden 24 yaşındaki Sinan Yaylı'nın acı haberi Bursa'nın Merkez Osmangazi ilçesindeki babasının evine verildi.

Mardin'de hain saldırı! Türkiye 5 şehidine ağlıyor

AİLE FENALIK GEÇİRDİ

Savur ilçesine bağlı Taşlık ile Yazır köyü arasında devriye görevi yürüten güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında, önceden teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuş Sinan Yaylı'nın 3 silah arkadaşı ile şehit olduğu haberi babası Ahmet Yaylı ve annesi Hacer Yaylı'ya verildi. Acılı çiftin fenalık geçirmesi üzerine evin önünde bulunan 112 Acil Servis Ekipleri tarafından müdahale edildi.

Mardin'de hain saldırı! Türkiye 5 şehidine ağlıyor

NİŞANLIYDI

Sinan Yaylı'nın şehit olduğu haberinin duyulmasının ardından yakınları ve komşuları eve akın ederken, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü ve Bursa Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Hakan Keskin taziye ziyaretinde bulundu. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sinan Yaylı'nın, nişanlı olduğu, 2 ablasının bulunduğu belirtildi. Sinan Yaylı'nın cenazesinin bugün ikindide toprağa verilmesi bekleniyor.

AİLEYİ EVDE BULAMAYINCA ACI HABERİ AMCAYA VERDİLER

Savur'da şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin'in acı haberi memleketi Sivas'a ulaştı. Sağlık ekipleri eşliğinde şehidin Gülyurt Mahallesi'ndeki baba evine giden askeri yetkililer, aileyi evde bulamayınca şehadet haberini amcası Necati Çetin'e verdi. Amca Necati Çetin'in Abdulvahabi Gazi Mahallesi'nde oturduğu 3 katlı bina, Türk bayraklarıyla donatıldı. Hasan-Şaziye Çetin çiftinin 4 çocuğundan ikincisi olan evli ve 2 çocuk babası Erdal Çetin',n 1996 yılında göreve başladığı öğrenildi. Ankara'da görevli olan Çetin'in bir süre önce geçici görevle Mardin'in Savur ilçesine gittiği belirtildi.

Mardin'de hain saldırı! Türkiye 5 şehidine ağlıyor

SİVAS'A DEFNEDİLECEK

Bu arada şehidin anne ve babasının Antalya'daki kızları Hatice Çetin'in yanında olduğu ve oğullarının şehadet haberini aldıktan sonra şehidin Ankara'daki eşi Arzu Çetin'in yanına gittikleri ifade edildi. Şehidin cenazesi yarın Sivas'ta toprağa verilecek.

Mardin'de hain saldırı! Türkiye 5 şehidine ağlıyor

ACILI HABERİ ALAN AİLE YIKILDI

Savur'da şehit olan Astsubay Yasin Tekin'in Niğde'deki ailesine acı haber ulaştı. Merkez Şahinali Mahallesi'nde oturan aileye acı haber, Niğde Vali Yardımcısı Özgür Körükçü ve İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen baba Üzeyir ile anne Nevriye Tekin gözyaşlarına boğulurken acı haberi duyan şehidin yakınları ile komşuları eve akın etti.

Mardin'de hain saldırı! Türkiye 5 şehidine ağlıyor

"ŞEHİT BABASI OLMAK HERKESE NASİP OLMAZ"

İtfaiye ekipleri şehit evine Türk bayrakları asarken, askeri erkanın teselli ettiği baba Üzeyir Tekin ise, "Şehit babası olmak herkese nasip olmaz" dedi.

Mardin'de hain saldırı! Türkiye 5 şehidine ağlıyor

EŞİ 7 AYLIK HAMİLE

Baba Üzeyir Tekin'in 1 oğlunun da İstanbul'da polis olduğu öğrenilirken Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Yasin Tekin'in evli ve eşi Ülkiye Tekin'in de 7 aylık hamile olduğu bildirildi.

Şehidin cenazesinin, yarın Mardin'deki törenin ardından memleketi Niğde'ye getirileceği ve burada toprağa verileceği belirtildi.

ÇORUMLU ŞEHİDİN AİLESİ ACI HABERLE SARSILDI

Şırnak'ta şehit olan özel harekat polisinin Çorum'un Mecitözü ilçesi nüfusuna kayıtlı Hıdır Gençaslan olduğu bildirildi. Şehidin Ankara Eryaman'da yaşayan ailesi ise acı haberle sarsıldı. Şehit Hıdır Gençaslan'ın anne ve babasının daha önce vefat ettiği, evli ve 2 çocuk babası olduğu, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde geçici olarak görevlendirildiği, 1 kız kardeşinin bulunduğu, kardeşinin de polis olarak görev yaptığı öğrenildi.

Mardin'de hain saldırı! Türkiye 5 şehidine ağlıyor

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...