İstanbul merkezli 9 ilde operasyon! Çok sayıda iş adamı ve bankacı gözaltında

Düzenleyen:
İstanbul merkezli 9 ilde operasyon! Çok sayıda iş adamı ve bankacı gözaltında

GÜNDEM Haberleri

İstanbul merkezli 9 ilde çok sayıda adrese düzenlenen "FETÖ-PDY" yapılanması operasyonunda aralarında bankacıların ve iş adamlarının da olduğu 100 kişi gözaltına alındı. Pperasyonda Dumankaya İnşaat'ın Onursal Başkanı Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ve Semih Serhat Dumankaya gözaltına alındı.

İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örügütü/Paralel Devlet Yapılanması iddiasına yönelik 'himmet' operasyonun merkezinde bu sefer bir inşaat devi Dumankaya inşaat oldu. 100'ü aşkın kişinin gözaltına alındığı operasyonda şüpheliler arasında Dumankaya inşaatın Onursal Başkanı Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ve Semih Serhat Dumankaya'da bulunuyor.

50 MİLYON LİRALIK FİNANSAL DESTEK İDDİASI

Anadolu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Önelge'nin yürüttüğü soruşturma 2004-2015 yılları arasında FETÖ/PDY'ye 'himmet' adı altında yaklaşık 50 milyon lira finansal destek sağlanmasını kapsadığı belirtildi.

100 KİŞİ GÖZALTINDA

140 kişi hakkında gözaltı kararının verildiği soruşturmada şu ana kadar ise 100 kişi gözaltına alındı. Savcı Hüseyin Önelge'nin yürüttüğü soruşturmada terör finansmanı, FETÖ/PYD üyeliği ve yöneticiliği, resmi ve özel belgede sahtecilik, kara para aklama, Bank Asya'da usulsüzlükler ve himmet toplama iddialarını içeriyor. Bank Asya çalışanlarının da gözaltına alındığı operasyonun en önemli detayı ise soruşturma kapsamına dev bir inşaat firması Dumankaya'nın da bulunması oldu.

DUMANKAYA İNŞAAT'IN SAHİPLERİ GÖZALTINDA

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 140 kişinin arasında Dumankaya İnşaatın Onursal Başkanı Halit Dumankaya ve yönetim kurulu üyeleri Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya, Semih Serhat Dumankaya'da bulunuyor.

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık muayenesinin ardından Mali Şube Müdürlüğü'nde sorgulanacak.

İstanbul merkezli 9 ilde operasyon! Çok sayıda iş adamı ve bankacı gözaltında

Dumankaya Holding bünyesinde, inşaat şirketlerinin yanı sıra, filo kiralama, sigorta ve plastik sektörürde faaliyet gösteren şirketler de bulunuyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...