Aksaray şehidini 10 bin kişi uğurladı

Düzenleyen:
Aksaray şehidini 10 bin kişi uğurladı

GÜNDEM Haberleri

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Sinan Kunduracı (24) Aksaray'da toğrağa verildi. Cenazesine binlerce kişi katıldı.

Dün Van'da düzenlenen törenin ardından aksam geç saatlerde memleketi Aksaray'a getirildi. Dün Aksaray Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi, helallik alınması için Küçük Bölcek Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Şehidin babası Mehmet Kurduracı'nın (47) güçlükle ayakta durduğu gözlenirken, annesi Pakize (42) ve kız kardeşleri Hatice ve Hülya tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Baygınlık geçiren anne Pakize Kunduracı'ya 112 sağlık ekipleri müdahale etti. Baba Mehmet Kunduracı da gözyaşlarıyla tabutu okşayıp öperek oğlunu evin önünden son yolculuğuna uğurladı.

Aksaray şehidini 10 bin kişi uğurladı

Baba evinde alınan helalliğin ardından bekar olan şehit özel harekat polisi Sinan Kunduracı'nın cenazesi tekbirler eşliğinde namazın kılınacağı Ulu Cami önüne getirildi. Burada da oğlunun tabutunun başına gelen baba Mehmet Kunduracı dua okudu. Baba Kunduracı, "Oğlum işin gücün rast gitsin. Son acı olsun. Seni çok seviyorum oğlum. Beni affeyle. Mekanın cennet olsun oğlum. Sen çok güzel insansın" diyerek oğlunun tabutunu öptü. Baba Kunduracı'nın bu sözleri, alanda bulunanları duygulandırdı.

Şehidin cenazesi kılınan namazının ardından tekbir ve "Şehitler ölmez Vatan bölünmez" sloganı eşliğinde Aksaray Şehitliği'nde toprağa verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...