MB'nin yeni patronu Çetinkaya: Önceliğimiz istikrar

Düzenleyen:
MB'nin yeni patronu Çetinkaya: Önceliğimiz istikrar

GÜNDEM Haberleri

“Şeffaf ve öngörülebilir politikalarla fiyat istikrarının kalıcı olarak sağlanması hedefine ulaşma azminde olacağız.”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı dün sona eren Erdem Başçı, görevini Murat Çetinkaya’ya devretti. Görev devir-teslimi dolayısıyla Banka İdare Merkezi Konferans Salonu’nda toplantı düzenlendi. Çetinkaya burada yaptığı konuşmada, uygulayacakları stratejiler hakkında mesajlar verirken özetle şunları söyledi:
“Bankamız karar alma süreçlerinde farklı düşüncelerin ve politika önerilerinin ortak bir amaç etrafında koordine edilmesi, bundan sonraki dönemin de temel yapı taşlarından biri olacaktır. Önümüzdeki dönemde de şeffaf ve öngörülebilir politikalarla fiyat istikrarının kalıcı olarak sağlanması hedefine ulaşma azminde olacağız. Makroekonomik dengeleri ve para politikası ile etkileşimlerini de gözeten bütüncül bir yaklaşımla hareket edeceğiz. Enflasyonun hedefle uyumlu seviyelerde tutulmasını amaçlarken, finansal istikrarı gözetmeye de devam edeceğiz. Bu politikalar ekonomik istikrarı pekiştirme konusunda elimizi güçlendiren ana faktörler olacaktır.”

“POLİTİKAMIZ DİNAMİK OLACAK”
TCMB’nin önümüzdeki dönemde politikalarını dinamik bir şekilde belirlemeye devam edeceğini vurgulayan Çetinkaya, bu doğrultuda sürekli gelişim ve kendini yenileme çabası içinde olacaklarını kaydetti. Başkan Çetinkaya, Başçı’nın 5 yıllık görev süresinin 4 yılında birlikte çalıştıklarını hatırlatarak, bunun kendisi açısından çok değerli bir deneyim olduğunu da ifade etti.

2023 HEDEFİ İÇİN UMUT VERDİ
Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, görevi devraldığı eski başkan Erdem Başçı’ya plaket sundu. Başçı, “Önümüzdeki 5 yıllık dönemde, başkanımız Çetinkaya’nın liderliğinde, ekonomimizin 2023 hedeflerine yaklaşacağına inancım tamdır” dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...