Mamak'ta Halkevleri faşizmi

Düzenleyen:
Mamak'ta Halkevleri faşizmi

GÜNDEM Haberleri

Türkmenler için el emeği göz nuru eserleri satarak yardım toplayan kadınları, hakaret yağdırıp kovdular.

Ankara Mamak'ta Halk Evleri’ne bağlı bir grup kadın, geçtiğimiz gün Deniz Feneri Derneği’nin "Türkmen Kardeşlerimize Yardım" adı altında açtığı kermese saldırdı. Derneğin standını basan Halkevi mensubu kadınlar, "Tecavüzcülerin, cihatçı katillerin destekçilerini mahallemizde istemiyoruz" diyerek Deniz Feneri gönüllülerinin mahallerinden gitmelerini istedi.

Karaman'daki yaşanan bir taciz skandalını bütün Ensar Vakfı'na mal eden malum çevreler, bu sefer Deniz Feneri'ni hedefe koydu. Sırf yardımda bulunmak için ailelerini çocuklarını bırakıp kermes düzenleyen kadınlar, Ankara'nın merkezinde çirkin bir saldırıya uğradı. Halk evlerine mensup militanlar el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği standı dağıtmak istedi. Kadınlar, "Deniz Feneri, Ensar Vakfı’nı destekliyor. Siz tecavüzcüleri destekliyorsunuz, bu kermes buradan gidecek. Bu pislik (el emeği eserler) buradan gitmiş olacak. Siz bu işi yapamazsınız. Çocuk katillerine yardım toplayamazsınız. Biz söylediğimiz söyledik. Son sözümüz budur. Bu kermes buradan kalkacak. Yarın sizi burada görmeyeceğiz. Biz şimdi gidiyoruz. İyice düşüneceksiniz. AKP zihniyetinin neler getirdiğiniz hepiniz oturun düşünün" diye tehditler savurdu.

Deniz Feneri Derneği'nden çirkin saldırıya sert tepki geldi. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Malum çevreler tarafından yıllardır yürütülen linç kampanyası boyut değiştirerek, geçtiğimiz günlerde, 37 yıldır bursları, yurt imkanları, ihtisas merkezleri ve yayınları ile ülkenin dört bir köşesinde vakıf hizmeti sunan Ensar Vakfı'nın bir yurdunda yaşandığı iddiasıyla kamuoyunun malumu olan ve bizim de kesinlikle tasvip etmediğimiz ve nefretle karşıladığımız menfur olayı bahane ederek, Ankara Mamak'ta  gönüllülerimizden oluşan kadınlar ve onların bulunduğu standa karşı alçakça saldırıda bulunulmuştur. Aziz milletimizin, gönüllülerimizin ve bağışçılarımızın bilgi sahibi olması için vurgulamak isteriz ki;  Son günlerde Ensar Vakfı'ndaki hasta ruhlu bir sapığın yapmış olduğu ve bizim de asla tasvip etmediğimiz vahim olay, malum medya araçları, bazı STK'lar ve kimi siyasi anlayışlar tarafından algı operasyonuna dönüştürülmek istenmektedir.

Deniz Feneri Derneği tüm saldırılara, tüm linç girişimlerine, ahlaksızca iftira ve ithamlara rağmen yoksullara, yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine her ne pahasına olursa olsun yardım yapmaya devam edecektir.

Deneğimize ve hiç bir maddi karşılık beklemeden o standı kuran ve Türkmen kardeşleri için evlerinden, zamanlarından fedakarlık göstererek çalışan yardım gönüllüsü kadınlarımıza yönelik bu alçakça saldırı kabul edilemez.

Yapılan bu çirkin saldırıları şiddetle kınıyor, buldukları her fırsatta iyiliğe saldıran malum zavallıları değerli milletimize şikayet ediyor, geçmişte olduğu gibi bizleri bugün de yalnız bırakmayan, destekçi, bağışçı ve gönüllülerimize şükranlarımızı sunuyoruz." 

Halkevi militanları 2009 yılında da sel felaketinde zarar gören Artvin Şavşat’a yardım götüren Deniz Feneri aracına saldırmıştı. Dernek üyeleri canların zor kurtarmış, saldırganlar 6 ay hapis cezası almıştı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...