Ödül, Fethullah Gülen’le görüşmek

Düzenleyen:
Ödül, Fethullah  Gülen’le görüşmek

GÜNDEM Haberleri

Gülen’in talimatlarını harfiyen yerine getiren emniyet mensupları ödül olarak Pensilvanya’ya davet ediliyordu.

EBRU KARATOSUN ANKARA

Siyasetçi, asker, emniyet ve iş dünyasındaki 402 kişinin 2007-2009 arasında dinlenmesiyle ilgili hazırlanan iddianamede detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Tanık Çetin Acar ifadesinde Hrant Dink cinayeti ile ilgili önemli bilgiler verdi. Acar, 2010-2011’de İsmail Türkmenli’yi ziyaret gittiğini, kendisine Dink cinayeti ile ilgili dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güner’in yanına gittiğini aktardığını söyledi. Acar, Güner’in bu ziyarette “Ben buraya cemaat adına geldim. Ramazan Akyürek (Dönemin İstihbarat Daire Başkanı) ile görüştüm. Sizden ricam bu cinayet olayı ile ilgili olarak vereceğiz ifadeler aynı olsun, ifadeler arasında bir çelişki olmasın, abiler bu yönde telkinlerde bulundular, ne sen, ne Ramazan Abi, ne de hizmetimiz zarar görmesin” ifadelerini kullandığını söyledi.
Bir dönem Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Kemalettin Özdemir de, Ramazan Akyürek, Coşgun Çakar ve Recep Güven’in Emniyetteki örgüt mensupları olduklarını, bu kişilerin görevlerinin gelişmelerden dolayı rapor vermek olduğunu beyan etti. Gülen’e aldıkları talimatları yaparak bağlılıklarını bildirdiklerini söyleyen Özdemir, “Bazen de başarılarının ödülü olarak görüşmek amacıyla ABD’de bulunan Gülen’i ziyaret ediyorlardı ve bu görüşmeyi emniyet imamı Kozanlı Ömer organize ediyordu. Bu isimleri bazen de Gülen doğrudan da çağırabiliyordu” dedi.
İddianamede gizli tanık Bulut, 2003-2004 arasında dönemin Trabzon İl Emniyet Müdürü olan Ramazan Akyürek’e, Trabzon ve civar illerinde bulunan şahıslar hakkında bilgi aktardığını belirterek, “Gayrimeşru işlerle büyük paralar kazanan şahıslardan operasyon yapılmayacağı garantisi verilerek yüklü miktarlarda ‘himmet’ adı altında paralar alınıyordu” ifadelerini kullandı. 
İddianamede Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un eşi Sevgi Kurtulmuş’un Hizbullah’a üye olduğu iddiasıyla dinledikleri ortaya çıktı. İddianamede ayrıca, “Selam Tevhid dosyası adı altında yaptıkları soruşturmada CHP Genel Merkezi’nin ve AKP Milletvekilleri’nin telefonlarını dinlemişlerdir” ifadeleri de yer aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...