Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuzey Irak ve Şırnak’taki terör hedeflerine hava harekatı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kuzey Irak ve Şırnak’taki terör hedeflerine hava harekatı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Irak'ın kuzeyindeki Kandil, Hakkurk, Avaşin ile Şırnak'ın Güneyçam kırsalındaki bölücü terör örgütü hedefleri düzenlenen hava taarruzu ile vuruldu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 29 Nisan saat 23.00’de Irak Kuzeyindeki Kandil-Hakkurk ve Avşin’de tespit edilen hedeflere başlatılan hava taarruzunun 30 Nisan 2016 saat 01:40’ta sona erdiği belirtilerek, “Tespit edilen tüm hedefler tam isabetle vurularak imha edilmişlerdir. Hava taarruzuna 4 F-16 ve 14 F-4 2020 savaş uçağı katılmıştır. Teröristlere ait olan sığınak, barınak ve yer altındaki depolama tesisleri imha edilmiştir. Görevini başarıyla yerine getiren uçaklarımız üslerine geri dönmüşlerdir” denildi.
ŞIRNAK KIRSALINDA TERÖR ÖRGÜTÜNE HAVA TAARRUZU
Açıklamada, ayrıca 29 Nisan 2016 tarihinde 18:10-18.25 ve 30 Nisan 2016 tarihinde 02:50- 02:55 saatleri arasında, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucunda Şırnak Güneyçam kırsalında tespit edilen BTÖ hedeflerine, her seferinde 2 adet F-4 2020 savaş uçağı ile hava taarruzu icra edildiği kaydedildi. Tespit edilen hedeflerin tam isabetle vurularak imha edildiği vurgulanarak görevini başarıyla yerine getiren uçakların üslerine geri döndükleri bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...