Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Utanç raporu

Düzenleyen:
Utanç raporu

GÜNDEM Haberleri

CHP, bazı güvenlik görevlilerinin Cizre’de insan hakları ihlallerinde bulunduğunu iddia edip yargılanmalarını istedi.

CHP, PKK’ya yönelik yürütülen operasyonlarda canı pahasına görev yapan bazı güvenlik güçlerinin yargılanmasını gündeme getiren bir rapor yayınladı. CHP’li vekiller; Zeynep Altıok, İlhan Cihaner, Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Fikri Sağlar ile Fatma Hürriyet Kaplan’ın yer aldığı heyet tarafından hazırlanan “Cizre” raporunda bazı güvenlik güçlerinin insan hakları ihlallerinde bulunduğu iddia edildi. 
Cizre heyeti tarafından Cudi, Sur, Nur ve Yafes mahallelerindeki yapılan incelemeler sonucu hazırlanan raporda halka güvence verilmesi gerektiği savunularak, “Bölgede terörle mücadele gerekçesiyle insan hakları ihlallerinde bulunan, hukuk dışına çıkan güvenlik görevlileri varsa bu konuda gerekli idari ve hukuki soruşturmalar derhal açılmalı, gerekli işlemler yapılmalıdır. Cizre’de yaşananlarla ilgili olarak kamuoyuna bilgi aktarılırken iç politikaya yönelik propaganda anlayışı terk edilmelidir” denildi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında 14-15 Nisan’da Diyarbakır’da incelemelerde bulunan heyet de, terör örgütü PKK’ya tek bir eleştiride bulunmamıştı.
Raporda; acele kamulaştırma kararının ardından bölgedekilerin endişeli olduğu tespiti yapılmış, devlet de gaspla suçlanmıştı. Heyet, “Diyarbakır Raporu”nun, devlet kurumları, STK’lar ve halkla görüşülerek hazırladığını belirtmesine rağmen, Sur için çıkarılan acele kamulaştırma kararı nedeniyle yöre halkının mülkiyet haklarının zarar göreceği ve evlerinin ellerinden alınacağı endişesi yaşadığı aktarıldı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...