Ölümüne dostluk

Düzenleyen:
Ölümüne dostluk

GÜNDEM Haberleri

“Sen evlisin, bir şey olursa karının, çocuğunun yüzüne bakamam” deyip arkadaşının yerine göreve gitti ve şehit düştü...

Dün yine Türkiye’nin yüreği yandı, hain örgütün eylemleri sonucu şehit olan 7 yiğidimizi daha dualarla uğurladık. Onlar arkalarında sadece acılı bir eş ve yetim değil, kahramanlık hikâyelerini de bırakıp bu diyardan gitti... Önceki gün Şırnak’ta şehadet şerbeti içen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Burak Saraçlı, aslında arkadaşının yerine göreve gitmişti. Onlar askerden evvel de samimi iki dosttu. Ancak Eray evli, üstelik bir de evladı vardı. Burak dayanamadı, “Sen evlisin, bir şey olursa karının, çocuğunun yüzüne bakamam” dedi ve göreve gitti ve şehit haber geldi.
Görevli olduğu için cenazeye katılamayan Uzman Çavuş Eray Çufalı, Facebook’ta Burak Saraçlı ile aralarındaki diyaloğu şöyle yazdı:
“Benim kardeşim ‘Şehit olacağım’ dedi. ‘Böyle deme ben gideyim sen dur’ dedim. ‘Sen evlisin, bir şey olursa karının, çocuğunun yüzüne bakamam’ dedi. ‘Ben senin ailenin yüzüne nasıl bakacağım?’ dedim. Gülümsedi, ‘Her şey Allah’tan’ dedi. Bir de vasiyet etti. ‘Şehit olunca beni köye yeni aldığım eve çıkartmadan gömmesinler’ dedi.” Şehidin yaklaşık 2.5 ay önce sevdiği kızı istemeye gittiği ancak uzman çavuş olduğu için vermedikleri öğrenildi. 
Nusaybin’de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hakan Duyğal, Kahramanmaraş’ta son yolculuğuna uğurlandı. Nusaybin’de şehit düşen Uzman Çavuş Sinan Oruç da Bartın’da 10 bin vatandaşın katıldığı cenaze sonrası defnedildi. Nusaybin’de şehit olan Uzman Çavuş Serdar Yıldırım’ın eşi Yasemin Yıldırım’ın, eşinin cenazesi evinin önüne getirildiği sırada, “Açın bakın o değildir, o olamaz” diye feryat etmesi herkesi ağlattı. 
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen saldırıda, bomba yüklü aracı görür görmez teröristlere ateş açıp, arkadaşlarını kurtaran polis memuru Yusuf Erin Hatay’da defnedildi. Aynı saldırıda şehit olan diğer polis memuru Serdal Şakır da Gaziantep’te dualarla defnedildi.
Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde, Jandarma Tabur Komutanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit olan Özel Harekat Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız Konya’da defnedildi. Cenazeye aynı saldırıda yüzünden yaralanan eşi Nurçin Ayyıldız ile kolundan yaralanan kızı Ecrin de katıldı. Güçlükle ayakta duran şehit eşini kadın askerler teselli etmeye çalıştı.

Ölümüne dostluk

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...