Teröristler camiyi delik deşik ettiler

Düzenleyen:
Teröristler camiyi delik deşik ettiler

GÜNDEM Haberleri

Güneydoğu’daki çatışmalarda okulları yakıp, ev ve iş yerlerini harabeye çeviren PKK, ibadethanelere de büyük zarar veriyor.

Çatışmaların yoğun yaşandığı Şırnak’ın Dicle Mahallesi’nde PKK’lılar tarafından “üs” gibi kullanılan ve bir müddet önce temizlenen Darusselam Camii’ndeki tahribat, terör saldırılarının boyutunu gözler önüne serdi. Bölgenin mimarisine uygun olarak 2012 yılında üç katlı inşa edilen Darusselam Camii’nin zeminindeki yemekhane bölümünü “üs” gibi kullanan örgüt üyelerinin, duvarlara açtığı çok sayıda delikten güvenlik güçlerine ateş açtığı tespit edildi. Caminin giriş ve çıkışına el yapımı patlayıcı tuzaklayan teröristlerin, içerisinin görünmemesi için pencereleri çarşafla kapattığı görüldü. Güvenlik görevlileri, caminin operasyonun 25. gününde teröristlerden arındırıldığını ifade ederek, çembere alınacaklarını anlayan terör örgütü mensuplarının camiyi terk ettiğini kaydetti.
Güvenlik güçlerinin ibadethanelere ateş edemeyeceği düşüncesiyle camilerden asker ve polise yönelik saldırılar düzenleyen teröristler, kentteki bazı camilere hasar verdi. Teröristlerin camileri ve kamu binalarını özellikle seçtiğini vurgulayan güvenlik kaynakları, kent merkezindeki çok sayıda okul ve kamu binasının tahrip edildiğini belirtti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...