Vize için kritik gün

Düzenleyen:
Vize için kritik gün

GÜNDEM Haberleri

AB, Türklerin Avrupa’ya vizesiz girişi için Türkiye’den 72 kriteri tamamlamasını istedi. Ankara ödevini yaptı. Şimdi gözler Avrupa Birliği’ne çevrildi.

Türkiye’nin 1963 yılında AET’ye başvurusu ile AB sürecinde en kritik gün geldi çattı. Bugün, Avrupa Birliği Komisyonu önemli bir rapor açıklayacak. Eğer o rapor olumlu olursa, vizesiz Avrupa Birliği süreci de başlamış olacak. Hükümet, AB’nin istediği 72 kriterin tamamını dün itibariyle tamamladı. Bu kriterlerden Geri Kabul Anlaşması’nın ise Haziran ayından itibaren geçerli olacağı bildirildi. Bugün değerlendirme raporunu açıklayacak olan AB Komisyonu’nun, Ankara’nın performasından memnun olduğu öğrenildi. Çok büyük bir sürprizin olmaması halinde Komisyonu bugün vize muafiyeti için “yeşil ışık” yakacak. Yeşil ışık yakılması halinde vize muafiyeti 30 Haziran’dan itibaren geçerli olacak. 
FT: TÜRKİYE JET KİRALADI
İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye’nin son 12 günde 15 kriteri karşılarken, Ankara’nın işleri yetiştirmek için anlaşma belgelerini Avrupa Birliği’nin merkezlerinden Fransa’nın Strasbourg kentine yollayabilmek için özel bir uçak bile kiraladığını ifade etti. Bu arada, Alman Die Welt gazetesi, Türkiye’nin kriterlerin tamamının çıkarılması ve hayata geçirilmesi konusunda Ankara’ya ek süre tanıyacağını belirtti. İngiliz BBC ise, Türk vatandaşlarına vize muafiyeti konusunda birkaç pürüz kalsa dahi AB Komisyonu’nun “Türkiye’ye vize muafiyeti verilsin” şeklinde karar açıklayacağını vurguladı. Reuters’a konuşan iki AB yetkilisi ise komisyonun Türk vatandaşlarına vize kolaylığı getirilmesini teklif edeceğini bildirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...