Dicle ve Hani saldırganları öldürüldü

Düzenleyen:
Dicle ve Hani saldırganları öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’da, 1 askerin şehit olduğu Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı’na bombalı araçla saldıran ve aynı gece Hani ilçe karayolu üzerinde 3 polis ile 1 kadın hâkimin yaralandığı zırhlı polis aracına yönelik eylemi gerçekleştirenlerin de aralarında olduğu 3 PKK’lı terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi.

Aralarında örgütün 2 üst düzey sorumlusunun da bulunduğu 10 PKK’lı ise etkisiz hale getirildi. Lice’deki operasyonda sözde orta saha (Erzurum, Diyarbakır, Batman, Bingöl, Muş) sorumlularından Ekrem Güney ile Ahmet Tavla etkisiz hale getirildi. Güney’in,  İçişleri Bakanlığı’nın başına ödül koyduğu ve en çok arananların bulunduğu  mavi listede, Tavla’nın da turuncu listede yer aldığı öğrenildi. Bursa’daki operasyonda ise, 3’ü kadın 4 kişi gözaltına alındı. Yakalananların arasında, PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’nin sözde Marmara bölge sorumlusu Mehmet S. ve yine terör örgütüne bağlı YPJ’nin sözde Marmara sorumlusu Merve T.’nin de bulunduğu bildirildi.
BOMBACI HAİN YAKALANDI
Bu arada İstanbul Harem Otogarı’nda terör örgütü PKK üyesi Y.A. yakalandı. Sahte kimlikle yakalanan teröristin, Diyarbakır Silvan’da Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu ile 2 polisi şehit eden bombalı saldırının faili olduğu belirlendi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...