Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Can Dündar'a silahlı saldırı girişimi

Düzenleyen: / Kaynak: ajanslar
Can Dündar'a silahlı saldırı girişimi

GÜNDEM Haberleri  / ajanslar

Can Dündar'a İstanbul Adliyesi önünde silahlı saldırı girişimi yaşandı. Dündar'a kurşun sıkan saldırgan gözaltına alındı. Can Dündar yara almadı. Ancak kurşunlar, saldırıda anında Dündar'ın yanında olan NTV Muhabiri Yağız Şenkal'ın bacağını sıyırdı.

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi" davasında mahkeme heyeti karar için ara vermişti. O esnada Can Dündar'a yönelik silahlı saldırı haberi geldi.

NTV Muhabiri Yağız Şenkal olay anında oradaydı ve gelişmeyi şöyle aktardı:
''Can Dündar'la beraber yürüyordum ben. Bir kişi geldi yere doğru ateş etti bacaklarına doğru. İki üç el ateş etti seken kurşunlardan biri benim bacağıma geldi. Herhangi bir sıkıntı yok Can Dündar'ın durumu iyi. Kurşun benim bacağımı sıyırdı. Gayet iyiyim bir sıkıntı yok.''

CAN DÜNDAR'DAN İLK AÇIKLAMA

İZMİR'den MİT TIR'ları ile ilgili duruşmayı izlemek üzere İstanbul'a giden CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci, gazeteci Can Dündar'a, adliye önünde iki el ateş edilmesine tanık oldu. Değirmenci, "Kendisi çok rahattı ama eşi çok korkmuştu. Onu sakinleştirmeye çalıştı" dedi. Duruşmayı izlemek üzere CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ile birlikte CHP İzmir İl Sekreteri avukat Birgül Değirmenci, siyasal ve askeri casusluk suçundan haklarında dava açılan gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar'ın 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasını izlemek üzere İstanbul'a gitti. Değirmenci, mahkeme karar vermek için ara verdiğinde çay içmek amacıyla dışarıya çıktığında Can Dündar'a, adliye önünde iki el ateş edildiğini gördü. Değirmenci, gördüklerini şöyle anlattı:

"Çay içmek için adliye salonundan çıktım. O esnada önce 'vatan hainisin' diye bağıran bir ses hemen ardından da iki el silah sesi duydum. Kaçan iki kişi gördüm. Bize doğru kaçan kişinin Can Dündar olduğunu fark ettim. Kendisi çok rahattı ama eşi çok korkmuştu. Onu sakinleştirmeye çalıştı. Olay, basın mensuplarının da gözü önünde gerçekleşti."

 SALDIRGAN SABIKALI ÇIKTI!

Saldırganın, çeşitli suçlardan emniyette kaydı bulunan Murat Ş. olduğu öğrenildi Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde beklediği sırada silahla ateş açan kişinin Murat Ş. (40) olduğu öğrenildi. Alınan bilgiye göre, olayın ardından gözaltına alınarak götürüldüğü Çağlayan Polis Merkezi'nde ilk ifadesi alınan saldırganın çeşitli suçlardan emniyette kaydı bulunduğu belirtildi.
İstanbul doğumlu olduğu bildirilen Murat Ş'nin Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüleceği kaydedildi. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde beklediği sırada silahla ateş açan Murat Ş. gözaltına alınmıştı. Olayda Dündar yara almamış, NTV muhabiri Yağız Şenkal hafif yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...