'Milletim arkamda'

Düzenleyen:
'Milletim arkamda'

GÜNDEM Haberleri

Malatya'da vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam dünyası Türkiye’ye bakıyor. Ben de dünyaya meydan okurken arkamda ülkemin tamamının olduğunu biliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak üzere geldiği Malatya’da 35 bin kişiye seslendi. Konuşmasına merhum cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı yâd ederek başlayan Erdoğan terörle mücadelede şu mesajları verdi: “Çukur siyasetiyle Türkiye’yi bölmeye, parçalamaya çalışanlara inat biz; kapılarımızı tüm dünyaya açıyoruz. Şunu unutmayın. İslam dünyası Türkiye’ye bakıyor. Türkiye de size bakıyor size. Gerektiğinde tüm dünyaya meydan okurken, arkamda ülkemizin tamamının özellikle de Malatyalı kardeşlerimin olduğunu biliyorum. Ve yine biliyorum ki herkes sussa Malatyalı susmaz. Herkes ümidini kaybetse Malatyalı kaybetmez. Herkes teslim olsa Malatyalı teslim olmaz. Çünkü Malatyalı mücadele insanıdır.”

AB, ÖNCE O ÇADIRLARI  KALDIRSIN

Sığınmacılar konusunda batının tutumunu da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, vize muafiyeti konusunda Türkiye’nin eksik kalan 5 şarttan yerine getirmesi gereken ve Avrupa Birliği’nin (AB) talep ettiği terör tanımına yönelik şartlara dair, “Vize konusunda Türkiye’ye terörle mücadele konusunda, Terörle Mücadele Yasası’nı değiştirin diyenler; önce Avrupa Parlamentosu’nun kapısında, yanında terörist çadırını açanların o çadırlarını kaldırsınlar” dedi.
Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet vurgusu yapan Erdoğan, “4 sütun üzerinde yükselen bir Türkiye. Eğer bunlardan biri sallanırsa inanın bana bizi bu topraklarda bir gün dahi yaşatmazlar. 79 milyonla biz tek milletiz. Bizi ayıramayacaklar. Bizi bölemeyecekler. Bizi ayırmak, bölmek isteyenler bunun bedelini temmuzdan bu yana ödedikleri gibi kazdıkları çukurlarda kendileri gömülecekler” dedi.

TERÖRİSTLERİ ÇUKURLARA GÖMDÜK

Türkiye’yi bölmek isteyenlerin heveslerinin boşa çıkacağını dile getiren Erdoğan, “Tek bayrak, bayrağımıza eş bayrak yok. Şehitlerimiz var, ama bilesiniz ki şu anda binlerce de teröristi Allah’ın izniyle onları o çukurlara gömdük. 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bu vatan topraklarında operasyon yapılamaz. Boşuna heveslenmesinler. Bu vatan toprakları Türkiye Cumhuriyeti vatan topraklarıdır. Burada operasyon yok” dedi.

MAZLUMLARIN UMUDU BİZİZ

Erdoğan, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine yaptığı konuşmada da, etrafındaki ateş çemberine rağmen Türkiye'nin istikrar adası gibi tüm mazlumların umudu olduğunu ifade etti. Erdoğan, “Ülkemizin içerisinde yer aldığı geniş coğrafya, tarihî nitelikte değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Etrafındaki ateş çemberine rağmen Türkiye bir güven istikrar adası vasfıyla, tüm mazlumların umudu olmaya devam ediyor. Ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlenen siyasetçiler olarak, bizler de sancılı dönemde ülkemizin kılına zarar gelmemesi için gecemizi gündüzümüze katmak suretiyle var gücümüzle çalışıyoruz. Bir taraftan ülkelerindeki krizden kaçan ihtiyaç sahiplerine yardım ederken diğer taraftan mega projeleri tek tek hayata geçiriyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...