Reza Zarrab'ın mahkeme tutanakları ortaya çıktı

Düzenleyen:
Reza Zarrab'ın mahkeme tutanakları ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

New York'ta Savcı Preet Bharara'nın hakkında hazırladığı iddianamede dört ayrı suçtan yargılanan Reza Zarrab, mahkemede sadece "I understand (Anladım)" demiş.

Amerika'nın Sesi'nden Can Kamiloğlu, New York'ta Savcı Preet Bharara'nın hakkında hazırladığı iddianamede dört ayrı suçlamadan yargılanan Reza Zarrab'ın davasına ilişkin mahkeme tutanaklarını yayımladı. Tutanaklara göre, Reza Zarrab'ın duruşma boyunca resmi kayıtlara geçen tek sözü İngilizce olarak söylediği 'I understand' (Anladım) kelimesi olmuş.

SAVCILAR YENİ DELİLLER ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Habere göre; savcıların mahkemeye yeni deliller sunmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yeni delilleri mahkemeye sunmak için belgeler, yazışmalar ve telefon kayıtları inceleniyor.

ÇALIŞMALAR EN GEÇ BU AY SONU TAMAMLANACAK

Yeni delillerle ilgili çalışmaların en geç bu ay sonu tamamlanması bekleniyor. Hukukçular ise dava iddianamesine savcının yeni delillerle ek yapabileceği görüşünde.

TÜRKİYE İLE İLGİLİ BİLGİ VE YORUM YOK

Hazırlanan ek iddianameyle Türkiye'nin de suçun işlendiği yer olarak iddianameye girmesinin ardından Türkiye ile ilgili delillerin ne olduğu konusunda veya yeniden bir ek iddianame hazırlanıp hazırlanmadığı konusunda ise savcılık kaynakları bilgi vermiyor ve yorum yapmıyor.

Zarrab ile ilgili yeni deliller, Amerikan ceza yasalarına göre 16 Haziran'da yapılacak duruşmanın öncesinde, müvekkillerini savunabilmeleri için Zarrab'ın avukatlarına da sunulacak.

MAHKEME TUTANAKLARI

Mahkeme tutanaklarında değişiklik veya redaksiyon amacıyla henüz itiraz süresi dolmadığı için duruşma tutanakları adli sistemde yayınlanmadı. Ancak bu tutanaklarda, Amerikan devleti adına iddia makamının yeni deliller bulmak için çok sayıda belgeyi araştırdığı, mahkemeden en az 30 gün ek süre istediği ve belgelerin incelendiği belirtiliyor.

Tutanaklarda; duruşmayı dinleyiciler sırasında izleyen, ancak hiç konuşmayan New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara'nın da dinleyici değil, davayı açan federal savcı olarak geçtiği yazıyor.

Mahkeme yargıcı Richard Berman'ın karşısına Reza Zarrab'ın yanı sıra Amerikan devletini temsilen Savcı Preet Bharara, savcı yardımcısı Sid Kamaraju, Zarrab'ın avukatları Benjamin Brafman, Mare Anglefilo, Joshua Krishner, Zarrab soruşturmasını yapan ekipte yer alan iki FBI ajanı ve Türkçe simultane çeviri yapan bir tercüman yer aldı.

TEK KELİMEYİ ÇEVİRMEN İÇİN KULLANDI

Reza Zarrab'ın duruşma boyunca resmi kayıtlara geçen tek sözü İngilizce olarak söylediği 'I understand' (Anladım) kelimesi oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...