Yargıtay’dan karar değil duyuru geldi

Düzenleyen:
Yargıtay’dan karar  değil duyuru geldi

GÜNDEM Haberleri

MHP’de muhalif kanadın “15 Mayıs’ta kongre” ümidi, davaya bakan Yargıtay’ın “inceliyoruz” çıkışına takıldı. Kurultayın toplanamayacağı yorumları yapılıyor

Y  argıtay 18. Hukuk Dairesi, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP’de olağanüstü kongre toplanmasına ilişkin kararının temyiz incelemesini, mayıs ayı içerisinde tamamlayacağını açıkladı. Yargıtay tarafından yapılan duyuruda dava dosyasının ön incelemesinin yapıldığı belirtilerek, “Davacı tarafın (muhaliflerin) dosyanın öne alınması talebi incelenmiştir. Dosya mayıs ayı içerisinde müzakere edilerek, gerekli karar verilecektir. Karar çıktığında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir” denildi. Yargıtay’ın bu duyurusu 15 Mayıs’ta olağanüstü kongrenin yapılıp yapılmayacağı tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Yargıtay duyurusu ve Ankara 25. İcra Dairesi ile Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin olağanüstü kurultayın yürütmesinin durdurulması yönündeki tedbir kararı “kurultayın toplanamayacağı” yorumlarına neden oldu. Muhalifler ise tartışmalara bir an önce son verilmesi için Yargıtay’ın bu hafta içinde kararını vererek, yaşanan karmaşaya son noktayı koyması beklentisini taşıyor.  Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında toplanan MYK toplantısında davayla ilgili son gelişmeler ele alındı. Bahçeli’nin rakiplerinden Koray Aydın ise, Yargıtay’ın bir an önce karar vermesi gerektiğini belirterek, “Ön inceleme yapıldıysa heyetin karar vermesi için bütün imkanlar hazır demektir. Yargıtay’ın bir anlamda ipe un serdiğini düşünüyorum. Bu kongreden kaçış yok” dedi. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...