PKK'nın geçiş noktası: Çığlı

Düzenleyen:
PKK'nın geçiş noktası: Çığlı

GÜNDEM Haberleri

8 askerin şehit olduğu, 8 askerin yaralandığı Hakkari'nin Çığlı bölgesi, PKK'lı teröristlerin Türkiye'ye geçiş noktası olarak biliniyor. Hakkari Valiliği 4 Mayıs'ta Çığlı Köyü'nde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Genelkurmay Başkanlığı, bu sabah saat 04.50 sularında, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesi'nde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 8 askerin yaralandığını bildirdi. Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu ise 2 pilotun şehit olduğu açıklandı.

PKK'NIN GEÇİŞ BÖLGESİ

Çatışmanın yaşandığı Çığlı Köyü ilçenin en büyük köyü ve teröristlerin Türkiye'ye geçiş noktası olarak biliniyor. 3 Mayıs'ta bölgede mayın arama tarama çalışması yürüten Uzman Çavuş Gökhan Aslan'ın şehit olmuştu. 3 asker de yaralanmıştı. Terör saldırısının ardından Hakkari Valiliği 4 Mayıs'ta Çığlı Köyü'nde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

YASAK SONRASI DİDİK DİDİK ARANMIŞTI

Kuzey Irak'ın sıfır noktasında bulunan Çığlı köyünde yasak sonrası köydeki evleri tek tek aranmış ve aramalar sırasında isimleri öğrenilemeyen 6 kişinin ise gözaltına alınmıştı.

VALİLİK DUYURMUŞTU

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denilmişti: "İlimiz Çukurca İlçesine bağlı Çığlı Köyü'nün sınıra yakın konumu itibariyle bölücü terör örgütü mensuplarının sınır bölgesinden ülkemize geçişinin engellenerek etkisiz hale getirilmesi ve muhtemel terör eylemlerinin engellenerek bölgenin kolluk kuvvetlerimizce temizlenmesi/arındırılması, bozulan asayiş ve huzur ortamının, kamu düzeninin tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Çukurca İlçesine bağlı Çığlı Köyünde 4 Mayıs 2016 günü saat 00.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup, Çığlı Köyü'ne giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...