KPSS operasyonunda yedinci dalga!

Düzenleyen:
KPSS operasyonunda yedinci dalga!

GÜNDEM Haberleri

100 şüpheliden 80’i yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında Mehmet Baransu’nun akrabaları ile TRT çalışanları da var.

EBRU KARATOSUN

2010 KPSS’de soruların tamamını veya tamamına yakınını usulsüzlük yaparak doğru şekilde işaretleyen şüphelilerin yakalanması için yedinci kez operasyon başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Erkman’ın talimatıyla harekete geçen mali polis, hakkında gözaltı kararı bulunan 100 kişiyi yakalamak için 35 ildeki adreslerine baskın yaptı. Operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 100 şüpheliden 80’i yakalandı. Soruların usulsüz bir şekilde ele geçirilmesini sağlayan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nda (FETÖ/PDY) elebaşı konumundaki zanlıların ise önceki soruşturmalarda yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Şüphelilerin banka hesaplarında yapılan inceleme sonucunda, her ay “himmet” adı altında bir miktar para transferi yaptıkları tespit edildi. 
Gözaltına alınanlar listesinde tutuklu gazeteci Mehmet Baransu’nun yengesi A. Baransu ile kayınbiraderinin eşi de var. 17-25 Aralık darbe girişiminde görev alan ve paralel yapılanmaya yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınırken “SI-FIR” yazılı tişörtle kameralara poz veren İsmail A.’nın eşi Ayşe A. da gözaltına alınanlardan. 2010 KPSS’de usulsüz bir şekilde 120 sorudan 120’sini doğru işaretledikleri veya 100’ün üzerinde net yaptıkları iddia edilen şüphelilerin çoğu öğretmen. Zanlıların KPSS sorularını servis ettikleri iddia edilen firari konumdaki Mehmet Hanefi Sözen’le dolaylı olarak bağlantılı oldukları ortaya çıktı. Son dalgada sızdırılan sorularla kuruma yerleştiği belirlenen 4 TRT çalışanı da yakalandı. 
Savcılık; soruların 12 gün önce değil 1 ay önce dağıtıldığı ihtimali üzerinde duruyor. Bu durumu bir tablo üzerinde değerlendiren ve soruşturma dosyasına ekleyen savcılık, genel yetenek sorularından 50 ila 60 soru arasında doğru yapan toplam 143 bin 128 kişi tespit etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...