İspatla istifa edeyim, yoksa sen istifa et

Düzenleyen:
İspatla istifa edeyim, yoksa sen istifa et

GÜNDEM Haberleri

Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirilen Suriye Destek Grubu 5’inci Toplantısı’nda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus Mevkidaşı Sergey Lavrov arasında istifa restleşmesi yaşandı.

Buket Güven Ankara
Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirilen Suriye Destek Grubu 5’inci Toplantısı’nda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus Mevkidaşı Sergey Lavrov arasında istifa restleşmesi yaşandı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre; Suriye konusu konuşulurken Rus Bakan Lavrov sözü birden Türkiye’ye getirdi. Ankara’nın terör örgütü DAEŞ’i desteklediğini iddia eden Lavrov’a cevap hemen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’ndan geldi. İddia üzerine hemen söz alan Çavuşoğlu, Lavrov’a oldukça sert ancak diplomatik bir cevap verdi. Lavrov’un çok deneyimli bir diplomat olduğuna atıfta bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız da defalarca söyledi ancak burada tekrar ediyorum. Eğer iddialarınızı destekleyecek tek bir kanıt gösterirseniz, ben bulunduğum görevden derhal istifa edeceğim. Ancak gösteremezseniz, lütfen siz istifa edin. Ben sizi ömrünüzün sonuna kadar Antalya’da misafir ederim” sözleriyle tepkisini gösterdi. Çavuşoğlu’nun bu sözün üzerine, salondaki 21 dışişleri bakanının tamamına yakını gülerken, Lavrov’un herhangi bir karşılık veremediği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...