Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terörist cenazesine katılan vekile 10 yıl

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Terörist cenazesine katılan vekile 10 yıl

GÜNDEM Haberleri  / AA

Eski HDP Batman Milletvekili Ata hakkında 2 teröristin cenazesine katılarak "terör örgütü propagandası yapmak", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" ve "suç ve suçluyu övmek" suçlarından 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Eski HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata hakkında 2 teröristin cenazesine katılarak "terör örgütü propagandası yapmak", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" ve "suç ve suçluyu övmek" suçlarından 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Bismil Cumhuriyet Başsavcılığınca Ata hakkında hazırlanan iddianame, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, 4 yıl önce Bitlis'in Hizan ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK arasında çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen 2 teröristin cenazesinin Malatya Adli Tıp Kurumu Başkanlığından alınarak Diyarbakır'ın Bismil ilçesine getirildiği bildirildi. Terörist cenazelerinin defin işleminden önce aralarında Ata'nın da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişinin toplandığı belirtilen iddianamede, mezarlıkta Ata'nın konuşma yaptığı anımsatıldı.
Defin işleminin ardından güvenlik güçlerine bombayı atmak isterken elinde patlaması sonucu Mehmet Şahin Demir'in yaralandığı kaydedilen iddianamede, yaralının kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen yaşamını kaybettiği belirtildi.
İddianamede, Demir'in hayatını kaybettiği Bismil Devlet Hastanesi önüne gelen Ata'nın emniyet amiri ile tartışmaya girdiği kaydedilerek, mezarlıkta ve hastane önünde Ata'nın yaptığı konuşmalarda, terör örgütü propagandası yaptığı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, görevli memura görevi gereğiyle hakaret etmek ile suç ve suçluyu övmek suçlarını işlediğinin anlaşıldığı vurgulandı.
Ata hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" ve "suç ve suçluyu övmek" suçlarından 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...