Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni Genel Başkan ve Başbakan adayı Binali Yıldırım

Düzenleyen:
Yeni Genel Başkan ve Başbakan adayı Binali Yıldırım

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'nin yeni Genel Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, büyük bir mutabakatla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın genel başkan adayı olarak açıklandığını belirtti.

AK Parti, 22 Mayıs'ta gerçekleştireceği Olağanüstü Büyük Kongre öncesi genel başkan adayı olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın ismini açıkladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası yeni genel başkanın ismini duyurdu.

Çelik, yaptığı konuşmada AK Parti'nin iradesiyle ortaya çıkan yeni Türkiye'nin nice 19 Mayıs'lara daha büyük vizyonlarla geleceğini belirterek, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlara işaret eden Çelik, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Çelik, "Hususen geçen gün tonlarca bombanın patlatılması sonucu şehit olan kardeşlerimize rahmet diliyor, ailelerine başsağlığı diliyoruz. AK Parti'nin bu genel merkezi Türkiye'nin siyasi tarihinin yazıldığı bir merkezdir ve tarihi yazan bu kadro, Kurucu Genel Başkanımız, liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin yeni ufuklara ulaşmasını sağlamıştır. Bir kere daha Sayın Cumhurbaşkanımıza saygılarımızı arz ediyoruz" dedi. 

YILDIRIM, PARTİLİLER TARAFINDAN AYAKTA ALKIŞLANDI 
Bütün teşkilat mensupları ismin açıklanmasından önce salonda yerini aldı. Salonda AK Parti için önceden hazırlanan müzikler çalındı. Binali Yıldırım, 22 Mayıs'taki kongre sonrası AK Parti'nin 3. genel başkanı olacak. Daha önceki genel başkan adayları da -2'inci katta düzenlenen basın toplantılarıyla kamuoyuna duyurulmuştu. Yıldırım, toplantının düzenlendiği salona girişinde partililer tarafından ayakta alkışlandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş ve Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da Yıldırım'a salona girişinde eşlik etti. Yıldırım, toplantının düzenlendiği salona girişinde ve isminin açıklanmasının ardından partililer tarafından ayakta alkışlandı. Yıldırım'ın ismi açıklanırken kardeşleri İlhami ve Eyüp Yıldırım da salonda yerini aldı. 
Yeni Genel Başkan ve Başbakan adayı Binali Yıldırım

KONGRE GÜNÜ GÖREV VERİLECEK
AK Parti Kongresi tamamlandıktan sonra aynı gün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 64. Hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı'na sunması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da hükümeti kurma görevini AK Parti'nin yeni genel başkanına verecek. Yeni genel başkan hükümeti kuracak ve Erdoğan'ın onayına sunacak. Erdoğan'ın onayının ardından hazırlanan hükümet programı TBMM'de okunacak. 65. Hükümet, TBMM'den güvenoyu almasıyla birlikte göreve resmen başlayacak.

Yeni Genel Başkan ve Başbakan adayı Binali Yıldırım
AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NDEN NOTLAR

BİNALİ YILDIRIM ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Binali Yıldırım açıklamanın yapılacağı salona alkışlar arasında girdi. Bazı milletvekillerinin Binali Yıldırım'la fotoğraf çektirdiği görüldü.  Binali Yıldırım'ın bir yanına Mehmet Ali Şahin diğer yanına Mustafa Ataş'ın oturduğu görüldü. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...