Yine yüreğimiz yandı

Düzenleyen:
Yine yüreğimiz yandı

GÜNDEM Haberleri

Bakan Binali Yıldırım, Ankaralı şehit Özgür Kara’nın kardeşinin elini bir an olsun bırakmadı. Başbakan Yardımcısı Şimşek de Adıyamanlı şehidin törenindeydi...

Türkiye dün şehadete yürüyen evlatlarını ebediyete uğurlamanın hüznünü yaşarken, art arda gelen yeni şehit haberleriyle sarsıldı. Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi neticesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek’in cenazesi, memleketi Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesi’nde 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende, şehidin annesi Zehra Tek, “Ne güzel Anneler Günü hediyesi ettin sen bize. Bu muydu hediyen bize, bu muydu kuzum” diyerek gözyaşı döktü. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Görmez kıldırdığı şehit Tek’in, Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk’un yakın arkadaşı olduğu öğrenildi. Alper Potuk da, sosyal medya hesabından şehitle yan yana çekilmiş fotoğrafını paylaşarak üzüntüsünü dile getirdi.
Van’ın Gürpınar ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara ve Nusaybin’de şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım için Ankara Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına AK Parti Genel Başkan Adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı. Binali Yıldırım, şehit Özgür Kara’nın kardeşi Coşkun Kara’nın elini tutarak teselli etti. Şehit Kara’nın 8 yaşındaki oğlu Görkem Efe uzun müddet babasının tabutuna sarılırken, küçük kızı Melis her şeyden habersiz cami avlusunda koşturdu.
Van’ın Gürpınar İlçesi’nde, zırhlı aracın devrilmesi neticesinde şehit olan jandarma Uzman Çavuş Özer Salik, memleketi Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi’nde aralarında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Ardında, 8 aylık hamile bir eş ve iki çocuk bırakan şehidin babasını, Mehmet Şimşek teselli etti.
Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde zırhlı polis midibüsüne yönelik bombalı saldırıda yaralanan ve GATA’da tedavi gören 27 yaşındaki polis memuru Mücahit Erbaş hayat daha fazla tutunamayarak şehit oldu. Erbaş memleketi Yozgat’ın Sorgun ilçesinde ebediyete uğurlandı. Şehit Erbaş’ın cenaze namazını, emekli imam olan babası Ali Erbaş kıldırdı. Şehidin 17 gün önce izne geldiğini anlatan baba Ali Erbaş, “Çok mutlu, çok neşeliydi. Ancak tecelli takdiri ilahi böyle imiş. Kadere inanacağıma söz verdik” diye konuştu.
YENİ ACILAR...
Şehitler son yolculuğuna uğurlanırken yeni acı haberler de gelmeye devam etti. Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdikleri patlayıcıyla yaralanan sözleşmeli er Mehmet Demir, tedavi altına alındığı GATA’da şehit oldu. Şehit Demir’in acı haberini alan ailesi sinir krizi geçirdi. Van’ın Gürpınar İlçesi’nde askeri aracın kaza yapması neticesinde ağır yaralanan Uzman Çavuş Fırat Kılıç da, kaldırıldığı hastanede şehadet şerbeti içti. 2 yıllık Uzman Çavuş olduğu öğrenilen Fırat Kılıç’ın Erzincan’da oturan ailesi hüzne boğuldu. Adana’da da hainler boş durmadı. Evrak dağıtımı yapan polis memuru Yılmaz Bozkurt’a, motosikletli saldırganlar tabancayla ateş açtı. Başına, göğsüne ve karnına 3 kurşun isabet eden polis memuru Yılmaz Bozkurt, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Mardin’in Artuklu ilçesinde yaşayan emekli korucu Kazım Kavak (70), evinden çıktığı sırada terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edildi.

Yine yüreğimiz yandı

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...