HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yıldırım'lı ilk toplantı

Düzenleyen: /
Yıldırım'lı ilk toplantı
Ak Parti, Binali Yıldırım, Haber

GÜNDEM Haberleri

Yeniden oluşturulan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. 3 saatlik toplantıda genel bir değerlendirme yapıldı, MYK seçimi kabine sonrasına bırakıldı

AK Parti’nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Genel Başkan Binali Yıldırım başkanlığında ilk defa toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantı Genel Merkez’de gerçekleştirildi. Toplantıda yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) belirlenmedi. Yeni parti vitrini, bugün açıklanacak kabine sonrası netleşecek. Genel Başkan Yıldırım, kongreyle birlikte yeniden oluşan MKYK toplantısının tanışma ve genel bir değerlendirme toplantısı şeklinde geçtiğini söyledi. Yağmur altında gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldırım, “Pazar günü AK Parti’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’ni büyük bir coşku içinde gerçekleştirdik. Büyük bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşti” dedi. “Alışkanlığınızı değiştirmediniz, aynı kapıdan girdiniz. Bu bir mesaj mı?” sorusu üzerine Binali Yıldırım, “Sizleri görmek için buradan geldim” dedi. Binali Yıldırım, “Sesiniz nasıl? Sare Hanım kongrede size özel bir karışım gönderdi?” sorusuna karşılık, “Teşekkür ederim her şey için. Biraz daha iyiyim, derdimi anlatabiliyorum”  ifadelerini kullandı. Yıldırım, “Takvim çok net. İlk defa hükümet kurulmuyor Türkiye’de. Kabine listesi hazırlanıyor. Cumhurbaşkanımız ne zaman müsait olursa sunacağız. Merak etmeyin kısa sürede hepsi olur” dedi.
MKYK Üyesi ve Milletvekili Burhan Kuzu ise, başkanlık sistemine ilişkin, “Tam 40 yıldır bunu anlatıyorum Türkiye’de. Zaman zaman yaşanan olaylar beni doğruluyor. Bence bu işi uzatmadan çözmek lazım. Yani muhalefet de destek versin, şu işi bitirelim” dedi. Yıldırım’ın kongredeki, terörle mücadeledeki kararlılık ve başkanlık sistemi konularında verdiği mesajları önemsediğine dikkati çeken Kuzu, başkanlık sistemi konusunda bundan sonraki süreçte biraz daha somut adımların atılabileceğinin altını çizdi. Kuzu, “Ama bu nasıl olur, ne zaman olur, onu çok bilemiyorum” dedi. “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajının, kongrede ayakta dinlendiğine” yönelik soru üzerine Kuzu, “Cumhurbaşkanı’nın mesajı, tabii devlete saygıdan kaynaklandı. Bu bir edep meselesidir” cevabını verdi. 
Genel Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Mehmet Özhaseki de, “Kabine, Sayın Başbakanımızın takdirinde. Hangi arkadaşımıza görev verilirse bize düşen, ona yardımcı olmaktır” dedi. 

YILDIRIM-DAVUTOĞLU GÖRÜŞTÜ
Binali Yıldırım, MKYK toplantısının ardından sürpriz yaparak Başbakanlık’a gidip Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir görüşme yaptı. 1.5 saat süren görüşmede, devir-teslim ve devam eden süreçler üzerinde istişarede bulunulduğu öğrenildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...