Sivil olduğunu söyleyen terörist, silahlı saldırılara katılmış

Düzenleyen:
Sivil olduğunu söyleyen terörist, silahlı saldırılara katılmış

GÜNDEM Haberleri

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teslim olan ve sivil olduğunu söyleyen Osman Uçar'ın, terör örgütünün düzenlediği silahlı eylemlere katıldığı ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde 27 Mayıs'ta teslim olan 8 teröristten birinin Canfeda kod adlı Osman Uçar olduğu belirlendi. İfadesinde "sivil olduğunu, eylemlere katılmadığını" iddia eden teröristin, önceki yıllarda PKK'nın dağ kadrosunda yer aldığı, terör örgütü adına yurt içi ve yurt dışında faaliyette bulunduğu, Nusaybin'de örgüte yeni katılanlara eğitim verdiği, keskin nişancı tüfeği kullandığı tespit edildi.

Asker rahatsız!

Askeri kaynaklar, bazı basın yayın organlarında “ATMACA-7 Nusaybin Müşterek Özel Birlik Operasyonu”nda teslim olan teröristlere yönelik olarak bilinçli olarak 'terörist' ifadesi yerine 'sivil vatandaş' tabirinin kullanıldığını belirterek, bölücü terör örgütü mensuplarının dağ kadrosunun veya bir başka grubun operasyon bölgesinden kaçmalarının söz konusu olmadığını ve basında yer alan bu tür asılsız haberler ile güvenlik güçlerinin operasyonda elde ettiği başarıya gölge düşürülmesinin amaçlandığını kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...