HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Merkel'den ilk yorum

Düzenleyen: /
Merkel'den ilk yorum
Merkel, Almanya, Almanya Türkiye, Haberler, Haber

GÜNDEM Haberleri

Alman Federal Meclisi'nin 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesinin ardından Başbakan Merkel'den ilk yorum geldi. Merkel "Almanya'nın Türkiye ile ilişkileri güçlüdür" dedi.

Alman Federal Meclisi  1915 olaylarına  ilişkin Ermeni iddialarını tanıyan karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etmesiyle ilgili Almanya Başbakanı Angela  Merkel'den "Almanya'nın Türkiye ile ilişkileri güçlüdür" ifadesini kullandı. Bu arada Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier programları nedeniyle oylamaya katılmamıştı.

NATO'DAN AÇIKLAMA
Alman parlamentosundaki kararın ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin mümkün olan en kısa sürede normalleşmesini ümit ettiğini söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...