42 şüpheliden 19’u adliyeyede

Düzenleyen:
42 şüpheliden 19’u adliyeyede

GÜNDEM Haberleri

Edirne merkezli 7 ilde ’Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 42 şüpheliden 19’u adliyeye sevk edildi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında, Edirne merkezli İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Çanakkale, Zonguldak ve Antalya illerinde bazı şahıslar hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkartıldı. Edirne’de gözaltına alınan 42 şüpheliden 8’i ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 19 kişi ise emniyetteki sorgularının ardından polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Edirne Adliye Sarayına sevk edildi. 15 şüphelinin emniyetteki sorgulamalarının devam ettiği öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

42 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda aralarında emekli asker, iş adamı ve öğretmenlerin de bulunduğu 42 kişi "Hükümetin görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek", "Terör örgütüne üye olmak’’, ’’Dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık’’ ve ’’Terör örgütüne finansman sağlamak’’ suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...