Herkes tatile onlar okula...

Düzenleyen:
Herkes tatile  onlar okula...

GÜNDEM Haberleri

Akranları şimdiden karne gününe odaklanmışken Yüksekovalı çocuklar 3 aylık kayıplarını telafi için ders başı yaptı.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden terör örgütü PKK’nın saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan 30 bin kişi, sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasının ardından geri döndü. İlçede, teröristlerin verdiği zararın giderilmesi için yoğun çalışmalar sürerken, evleri hasar gören 7 bin 263 kişi Hasar Tespit Komisyonuna başvurdu.
80 günlük aranın ardından okullarına dönen öğrenciler de, eğitimlerine kaldığı yerden devam etmenin mutluluğunu yaşıyor. Akranları şimdiden karne gününe odaklanmışken Yüksekovalı çocuklar 3 aylık kayıplarını telafi edecekler. 
Öğrencilerden Havin Zelal Babat, çok mutlu olduğunu belirterek, yasak sürecinde öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok özlediğini söyledi. Harun Durmaz da duygularını “Yasak süresince her gün buraya bakıyordum, ‘acaba ne olup bitiyor’ diye merak ediyordum. ‘Gördüğüm evler acaba kimin, neden böyle oldu’ diye, düşünüyordum. Ama şimdi okulumda olduğum için mutluyum” şeklinde dile getirdi.
Geri dönen esnaf da yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından, iş yerlerini açmaya başladı. İş yerleri ağır zarar gören bazı esnaf da caddelere kurdukları tezgahlarda satış yapmaya başladı. Vatandaşlardan Ç.K, “Yaralarımızı sarmaya başlıyoruz. Şu anda her şeyimiz dışarıda. 4 gündür kapısız, penceresiz bir evde yaşıyoruz. Lokantacıyım, iş yerim darmadağın olmuş” dedi.
Esnaf V.Ç ise mağdur olduklarını vurgulayarak, “Yavaş yavaş temizliğimizi yapıyoruz. Vatandaş zor durumda. Yeni geldiler. Ellerinde ne var ne yok hepsini bitirdiler” diye konuştu. A.T. ise taş ocakta ısıttığı suyu göstererek, “Elektrik yok. Ateş yakıp su ısıtıyoruz, eski zamanlardaki gibi. Bu su ile çocuklarımı yıkayacağım” dedi. 
Bu arada ramazan ayı sebebiyle ilçede hazırlıklar tamamlandı. Kaymakamlık, Kızılay ile iftar çadırı kurarak, terör mağduru vatandaşlara iftar vermeye başladı.

9 OKULDA HASAR VAR

Çatışmalar nedeniyle hasar gören 9 okulda eğitim yapılamazken, öğrenciler diğer mahallelerde bulunan 6 ilk ve ortaokul ile 3 liseye nakledildi. Birçok öğrenci sabahın erken saatlerinde okula giderken, bazı sınıflar boş kaldı. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...