Başbakan Binali Yıldırım'dan Mardin'deki saldırıyla ilgili açıklama

Düzenleyen:
Başbakan Binali Yıldırım'dan Mardin'deki saldırıyla ilgili açıklama

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım Haseki Hastanesi çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, Mardin'deki patlamaya ilişkin '1 polis şehit, 2 vatandaşımız hayatını kaybederken 30 kişide yaralandı' açıklamasında bulundu. Saldırıyı düzenleyen örgütün sorulması üzerine Yıldırım, "Katil PKK örgütüdür. Yavaş yavaş çemberleri daralıyor" karşılığını verdi.

Başbakan Binali Yıldırım dün İstanbul'da gerçekleştirilen hain saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti. Hastane çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan bugün Midyat'ta gerçekleştirilen saldırı ile ilgili bilgi verdi. Başbakan saldırının PKK tarafından düzenlendiğini, biri polis, ikisi sivil 3 kişinin şehit olduğunu açıkladı. Başbakan açıklamanın ardından şehit polislerin cenazesine katılmak için Fatih Camii'ne gitti.

İşte o konuşmadan satır başları

Şehitlerimize hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız var. Dünden beri canla başla arkadaşlarımız yaralılarımız için çalışıyor. Biz de bugün yarlılarımızı ziyaret ettik. Durumları çok iyi. Zaten bir çoğu taburcu edildi. Bugün de şehit polislerimizi ebediyete uğurlayacağız.

ASLA YILDIRAMAZLAR

Milletimiz şunu bilsin ki, terör örgütleri ne yaparsa yapsın, hangi yöntemi kullanırsa kullansınlar devletimiz güçlüdür, milletimiz bir ve beraberdir. Asla bizi yıldıramaz, onurlu mücadelemizden vazgeçiremezler. Onun için nerede olursa olsun, terörün Türkiye'den çıkması için canla başla güvenlik görevlilerimiz hatta vatandaşlarımız bir vücut olarak o mücadeleyi yapacağız. Sadece terör örgütlerini değil, arkadan onları destek veren bütün unsurlara da gerekeni yapacağız.

BİRİ POLİS 3 ŞEHİT, 30 CİVARI YARALI

Bugün bildiğiniz gibi Midyat'ta yeni bir bombalı saldırı gerçekleştirildi. Allah'tan alınan tedbirler sayesinde çok çok büyük bir patlayıcı olmasına rağmen 30 civarında vatandaşımız yaralandı. Bir polis, 2 sivil vatandaşımız saldırıda vefat etti.

MİDYAT'TAKİ SALDIRIYI PKK DÜZENLEDİ

Midyat'taki hain saldırıyı gerçekleştiren katil PKK örgütüdür.Bu bizi şaşırtmadı.Terörle mücadele kararlılık gerektiren bir şeydir. Önümüzde arkamızda insan kılığında bu katiller var. Vatandaşlarımıza zarar vermemek adına güvenlik güçlerimiz çok yoğun çalışıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...