CHP cezaevini su yolu etmiş!

Düzenleyen:
CHP cezaevini  su yolu etmiş!

GÜNDEM Haberleri

Ana muhalefet partisi vekilleri, sadece 2016’da 81 teröristi cezaevinde ziyaret etti. Rakamları açıklayan Bakan Bozdağ, “Hükümlüler arasında hasta olmayanlar da var” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir TV programında cezaevinde PKK ve DHKP-C’lileri de ziyaret ettiklerini açıklamasının yankıları sürüyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP tarafından cezaevlerinde ziyaret edilen terör örgütü mensuplarına ilişkin 2016 yılındaki rakamları paylaştı. Bozdağ, “19 tane KCK terör örgütünden dolayı hüküm giymiş, 7 tane DHKP-C terör örgütünden, 43 tane etnik bölücü PKK terör örgütünden, 12 tane de THKP-C terör örgütü mensubu hükümlü ve tutuklunun ziyaret edildiğini görüyoruz. Toplam 81 tane 2016 yılı içerisinde, bugüne kadar bu saydığım terör örgütü mensupları hükümlü ve tutuklunun ziyaret edildiğini görüyoruz” bilgisini verdi. Bozdağ, TRT Haber canlı yayınında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı. “CHP Genel lideri Kılıçdaroğlu’nun hapisteki PKK, DHKP-C ve diğer örgüt üyelerinin ziyaretlerle ilgili sözlerinin ardından tartışmalar başladı, bu konuyla ilgili bütün bunlar Adalet Bakanlığı’nın gözetiminde olmuyor mu? Orada ne oldu, başka detaylar var mı bu tartışmayı geliştiren?” şeklindeki soru üzerine Bekir Bozdağ, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüleri milletvekillerinin ziyaret edebilmelerinin Adalet Bakanlığı’nın iznine tabi olduğunu bildirdi. 
‘HAKLARI VAR, GİDİYORLAR’
TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde Cezaevi Komisyonu olduğunu ve söz konusu komisyon için izine gerek olmadığını aktaran Bozdağ, tartışmalar başladığında CHP milletvekillerinden ziyaretlerin olup olmadığına yönelik kayıtlara baktığını aktardı. 2016’da CHP tarafından yapılan ziyaretlerin sayılarını paylaşan Bozdağ, “Bu ziyaretler tabi bir haktır, bunu kendileri takdir ediyor, gidip ziyaret ediyor. Ama bunların hepsi de hasta tutuklu ve hükümlü değil. Bir kısmı hasta olabilir ama hepsi de hasta hükümlü ve tutuklu değildi. CHP’nin Sayın Genel Başkanı böyle bir değerlendirme yaptı. O kendi takdirleridir” ifadelerini kullandı. CHP’nin 2014 ve 2015’te de ziyaretler yaptığını ifade eden Bozdağ, üç yılın ortalamasına bakıldığında da 164 terör örgütü mensubunun ziyaret edildiğini sözlerine ekledi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...