Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan Türkiye için 3 yeni adım

Düzenleyen:
Rusya'dan Türkiye için 3 yeni adım

GÜNDEM Haberleri

Rusya’dan "Türk Akımı" projesinde çalışmaya devam etmeye hazır oldukları açıklaması geldi. Ruslar nükleer santralde de çalışmalara devam etme sinyali verdi. Rusya, Türkiye'ye charter uçuşlarına ise yeniden başlayacak.

Rusya ile buzların erimesi normalleşme sürecine yönelik yeni adımları beraberinde getirdi.

''TÜRK AKIMI'' İÇİN YEŞİL IŞIK

Rusya'dan "Türk Akımı" doğalgaz projesi için yeşil ışık geldi.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, “Rusya 'Türk Akımı' doğalgaz projesi üzerinde çalışmalara devam etmeye hazır” dedi.

Kremlin'den erken saatlerde yapılan açıklamalarda "Türk Akımı"nın devam edip etmeyeceğini söyleyebilmek için henüz erken olduğu belirtilmişti.

''NÜKLEER SANTRAL ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK''

Ayrıca, Rusya’nın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEA) temsilcisi de "Türkiye Rusya ilişkilerinin normalleşmesi nükleer santral çalışmalarının devam etmesini sağlayabilir" ifadelerini kullandı.

CHARTER UÇUŞLARI YENİDEN BAŞLAYACAK

Rusya Ulaştırma Bakanlığı ise Türkiye'ye charter uçuşların yeniden başlatılacağını duyurdu. Bakanlığın açıklaması Rus haber ajansı TASS'ta yer aldı. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün uçak krizinin ardından ilk kez telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...