Komuta kademesi Genelkurmay karargahında

Düzenleyen: / Kaynak: DHA-AA
Komuta kademesi Genelkurmay karargahında

GÜNDEM Haberleri  / DHA-AA

Suriye'nin kuzeyine yönelik harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Dündar ile ilgili komutanlarla kuvvet komutanlıklarının harekat merkezlerinde tüm komuta kademesi harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı. Cerablus bölgesindeki DAEŞ unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapılıyor. TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.
Askeri harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde (Gnkur.Bşk, II'nci Bşk. ve J. Başkanları) ve Kuvvet K.lıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesi (Kuvvet K.ları ve karargahın tümü) harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA-AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...